Udrea va semna astăzi un parteneriat pentru salvarea cailor sălbatici din Delta Dunării

499
Udrea va semna astăzi un parteneriat pentru salvarea cailor sălbatici din Delta Dunării - elenaudrea2-1314521322.jpg

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT), Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Consiliul local CA Rosetti și Fundația Vier Pfoten vor semna, astăzi, un parteneriat în vederea implementării proiectului "Caii Sălbatici – Letea", potrivit unui comunicat transmis de MDRT.
Din partea MDRT, protocolul va fi semnat de ministrul Elena Udrea, precizează comunicatul.
În cadrul acestui proiect, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului va realiza un studiu de cercetare-dezvoltare privind amenajarea pentru turism a Grindului Letea.
Totodată, MDRT va finanța realizarea unor trasee de vizitare, amenajarea locurilor de belvedere și observație a faunei zonei, amenajarea punctelor de hrănire a animalelor sălbatice, a punctelor de informare și a materialelor promoționale.
Cei patru parteneri vor colabora pentru gestionarea efectivelor de animale aflate în libertate în perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării biodiversității biologice și pentru creșterea interesului științific și turistic al zonei, prin utilizarea cailor liberi ca atracție inedită, în beneficiul populației locale, susțin reprezentanții MDRT.
În urmă cu trei luni, mai multe organizații nonguvernamentale au dat publicității imagini cu zeci de cai sălbatici din Delta Dunării, prinși și ținuți în țarcuri fără hrană, unii dintre ei având răni. Caii ar fi urmat să fie sacrificați pentru că ar fi suferit de anemie infecțioasă.
Ulterior, transportul lor către un abator din Covasna a fost stopat din ordinul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, caii urmând să se întoarcă în Grindul Letea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 August 2011
Stire din Politică-Administrație : "Doar gura e de Mazăre"
Pagina a fost generata in 0.2715 secunde