Iată noile condiții de acordare a ajutoarelor pentru încălzire

768
Iată noile condiții de acordare a ajutoarelor pentru încălzire - 20ajutor-1314520865.jpg
Ministerul Muncii a publicat, în această dimineață, pe pagina web a instituției, proiectul de Ordonanță de Urgență privind acordarea subvențiilor la căldură. Astfel, potrivit proiectului care este în dezbatere publică până la 1 septembrie, au dreptul la ajutor pentru încălzire consumatorii vulnerabili (astfel sunt denumiți cei care nu pot să-și mențină locuința la cel puțin 21 grade Celsius în timpul sezonului rece) cu un venit net mediu lunar pe membru de familie de până la 786 lei, în cazul familiilor și de 1.082 lei, în cazul persoanei singure.
Proiectul prevede însă că, în cazul în care consumatorii au un venit redus, dar au în proiectate bunuri din lista celor care nu sunt considerate de strică necesitate, nu vor beneficia de ajutor.
Pe de altă parte, și ajutorul pentru încălzire este acordat procentual, în funcție de venit. Astfel, familiile cu un venit mediu lunar pe membru de familie până la 155 lei vor primi o subvenție de 90%, în vreme ce familiile ai cărei membrii au un venit între 615 și 786 lei vor primi o subvenție de 5%. De asemenea, s-a modificat și cuantumul subvențiilor pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale și lemne. Mai multe detalii citiți în ediția de luni a cotidianului "Cuget Liber".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Martie 2010
Stire din Cetățenești : Nu-i uitați pe străbunici!
Pagina a fost generata in 0.3797 secunde