Edilul din Mangalia a participat la reuniunea promoției 1962-1963, la Colegiul Economic Mangalia

147
Edilul din Mangalia a participat la reuniunea promoției 1962-1963, la Colegiul Economic Mangalia - mangalia-1380900712.jpg

Articole de la același autor

Primarul Cristian Radu, a participat vineri, la reuniunea de 50 de ani a absolvenților Școlii Medii din Mangalia, promoția anilor 1962-1963. Evenimentul a avut loc în incinta Colegiului Economic, fosta Școală Medie din Mangalia. 

Emoția revederii după jumătate de secol, a fost cu atât mai mare, cu cât în mijlocul foștilor elevi s-au aflat directorul școlii de atunci și câțiva profesori, actualii directori ai instituției de învățământ, dar și edilul orașului. Au răspuns prezent la catalog 15 elevi din cei 37 care au format un colectiv sudat și peste zeci de ani. Din păcate, patru elevi și opt profesori ai promoției 1962-1963 nu au mai putut fi alături de colegii lor, motiv pentru care, în semn de omagiu pentru cei trecuți în neființă s-a ținut un moment de reculegere.

În cadrul manifestării, primarul Cristian Radu i-a felicitat personal pe toți cei prezenți.

"Sunt la fel de emoționat ca și dumneavoastră, pentru că odată ce am pășit pragul acestei instituții, mi-am amintit cu mare drag de cei mai frumoși ani din adolescență. Administrația locală va susține toate proiectele legate de educație. Avem o datorie morală față de profesorii care ne-au educat și ne-au format ca oameni", a spus primarul Cristian Radu.

În semn de recunoștință pentru întreaga activitate didactică, dar și pentru contribuția adusă la educația multor generații de elevi și părinți atât profesorii de atunci, cât și foștii elevi au primit diplome de onoare, din partea Colegiului Economic.

La rândul său, fostul director Eugenia Cucu a menționat că se poate mândri cu prima promoție de elevi a Școlii Medii din Mangalia, mai ales că o mare parte au ajuns să predea o viață întreagă în aceeași instituție de învățământ unde au fost elevi, Nicolae Vlăduț, Vasilica Borșaru, Elena Spiridon, fiind câteva nume reprezentative ale învățământului din Mangalia.

Ceilalți absolvenți ai promoției 1962-1963 au avut cariere de succes în armată, inginerie, aviație etc.. Din cei 37 de absolvenți ai Școlii Medii Mangalia, 14 au terminat studii superioare, iar 21 studii postliceale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4357 secunde