EDITORIAL / Cine a adus mizeria în Casa Domnului?

3541
7
EDITORIAL / Cine a adus mizeria în Casa Domnului? - 1-1415705282.jpg

Articole de la același autor

Oare Dumnezeu cu cine votează duminică? Cu Ponta sau Iohannis? O fi de dreapta sau de stânga Făcătorul cerului și al pământului? Sau votează pe liste suplimentare în diaspora, căci, se știe, El este Omniprezent și Atotștiutor? E bine să se știe, să fie pildă pentru băbuțele ce-și zdrelesc genunchii la mătănii, cu coșurile de colivă în brațe, ascultând la sfinții părinți slujbele electorale.


Oare Dumnezeu chiar face politică? Dacă nu, atunci cine a adus mizeria asta în Casa Sa? Și cu ce scop? Bineînțeles, unul lumesc, ce ține de bunăstarea materială a unor neisprăviți cu sutană. Din păcate, există și din ăștia. Zilele acestea au tot apărut filmulețe și înregistrări cu popi prin țară care după sfânta slujbă au simțit nevoia să aducă în casa Domnului tot ce este mai mizer și detestabil în societatea noastră – politica (sinonimă printre altele cu corupția, minciuna, manipularea, furtul și înșelăciunea, ura și dezbinarea). Cu îndemnuri electorale, lozinci comuniste, au întinat numele Domnului, cerând enoriașilor să voteze cu un candidat sau altul. Nu contează că numele lui este Ponta. Dacă ar fi fost Iohannis ar fi fost la fel de grav.


Pentru bani și funcții de la mai marii politici, popii l-au vândut pe Dumnezeu lui Ponta și Dragnea și au transformat Biserica într-o imensă agenție PSD. Sub sutanele și straiele aurite, poartă tricouri roșii cu trandafiri.

Din fericire, nu toate fețele bisericești sunt la fel. Și pentru a-i apăra de atacurile și șantajul ordinar al politicienilor, conducerea Bisericii Ortodoxe ar trebui să ia atitudine și să se delimiteze clar de sfera politică și campania electorală. Părerea mea…. 



Comentează știrea

foarte adevarat
11 noiembrie 2014
Bravo Cosmine!

ce zici in articol. Lumanararul Daniel e mort dupa bani, iar Teodosia e ultima speta umana.

gina
11 noiembrie 2014
felicitari

Mare e gradina Domnului si multa mizerie zace in ea!!! Din pacate, asta e realitatea pe care tu o expui f bine, Cosmine..insa sunt prea putini cei care gandesc ca tine! Ma bucur sa vad ca totusi nu sunteti de partea "necuratului"

rrrr
11 noiembrie 2014
......

treimea indracita care a distrus constanta : teodosie, mazare, constantinescu

Zizi
11 noiembrie 2014
BOR

Felicitari Domnu' Zaporojan. Sincer vorbind, rar mi-a fost dat sa citesc un astfel de articol atat de bine scris; atat de la obiect, cu exceptia ultimului paragraf. Si spun asta pentru ca oamenilor in general, si politicienilor in special, le este frica de biserica. In loc sa-i dea peste bot. Escasladarea acestui cult al bisericii, in cei 25 de ani trecuti din '89, a capatat dimensiuni grotesti. Am comentat deseori articolele in legatura cu biserica si cu religia in scoli. Oamenii, in secolul 21, inca mai cred in baliverne pe care biserica le arunca, si pe care le prind din zbor. Comentam acum cateva saptamani, pe marginea unui articol avand ca tema religia in scoli, si aici ma repet, ca se vede cate ne-a dat Dumnezeu in 25 de ani. Ne-a dat de nu le mai putem duce. Comportamentul oamenilor, este specifica secolelor XVIII, XIX, XX. Dar acum in secolul XXI cand avem telefoane inteligente, cand avem tablete, cand avem Internet, etc, ma intreb cum oare oamenii pot fi atat de prosti!?! Ingheata cu zilele stand la coada la moaste, desi asta nu le-a schimbat viata cu nimic. La anul vor veni din nou s.a.m.d. Sunt si vor ramane saraci cu duhul visand la cai verzi pe pereti. Acesta este electoratul de stanga. El (electoratul) reprezinta o masa de manevra usor de manipulat, usor de dus de nas, usor de santajat. Oamenii care-l compun nu au personalitate. Nu au nici o bruma de cultura economica sau politica. Nu vad mai mult de un metru in fata. Interesul este ca acesti oameni saraci sa ramana saraci, si sa fie in numar cat mai mare, pentru ca acestia se prezinta la vot si voteaza cum "trebuie". Si asta pentru ca Dumnezeu a fost luat ostatec. Ma intreb oare ce zice Al de Sus cand toata pleava si toti excrocii societatii ii ridica osanale? Sa ne aducem aminte de "dosarul transferurilor". Cei din Neamul lui Becali erau toti credinciosi, nu-i asa? Toti aveau acasa peretii plini de icoane. Toti au contribuit la ridicarea de biserici. Si ei de fapt erau niste evazionisti, niste infractori de drept comun. Revenind la ultimul paragraf din articol, Domnu' Zaporojan, aici nu prea aveti dreptate. Adica toti slujitorii bisericesti sunt la fel. Toti sunt, cum se spune, dintr-o mama. Va garantez eu. Cum ar putea conducerea BOR sa ia atitudine cata vreme Patriarhul Daniel e un adevarat mogul de presa? Are post de televiziune, are post de radio, proprietati si cate si mai cate. Iar pe plan local, il avem pe spagarul de Teodosie, pe care astept cu deosebit interes momentul in care DNA il va trimite in judecata iar instanta (CAB sau ICCJ) mai departe dupa gratii. Dar sa asteptam ziua de duminica, ca nu se stie; multe se pot intampla.

pt zizi
12 noiembrie 2014
prostia distruge Romania

Bai zizi tu esti proasta rau! Cum de nu te doare ?Sincer mi-e mila de tine .

ST. ASTEAPTA
13 noiembrie 2014
DAVOLUL IN SUTANA

DA DLE ZAPOROJAN, AI PERFECTA DREPTATE, INSA NU TREBUIE SA NE MIRAM DE "CALITATEA" MULTOR PREOTI ORTODOXI. IN ROMANIA COMUNISTA CLERUL ,DE LA CAL MAI INALT SLUJITOR LA PRAPADITII DE CALUGARI S-AU FACUT FRATI CU DIAVOLUL ROSU NUMAI PT ASI PASTRA UNELE PRIVILEGII. CEA MAI MARE PARTE DIN BISERICILE ISTORICE DEMOLATE AU FOST CU ACORDUL LOR. MULTI(AM CUNOSCUT PERSONAL) ERAU ADEVARATI TURNATORI. DECI NU TREBUIE SA NE MIRAM, ACESTI PSEUDO PREOTI FARA CREDINTA SUNT CA SI GUVERNUL COMUNIST CARE DAINUIE CU NUME SCHIMBAT. PROBLEMA ESTE CA LA NOI CONSTITUTIA LE PERMITE SA SE AMESTECE IN TREBURILE STATULUI, NU CA IN OCCIDENT UNDE NU AU VOIE SA FACA POLITICA SAU SA-SI MANIFESTE SIMPATIA FATA DE UN PARTID SAU PERSOANA. ASA SUNTEM NOI, MAI CU MOT. AZI RELIGIA IN ROMANIA ESTE O AFACERE NESIMTITA. MULTI "SLUJITORI" AU AFACERI PENIBILE, GEN CARCIUMI, TAXIURI ETC . PONTA PUPA IN CUR CLERUL IAR CLERUL IL PUPA IN CUR PE PONTA. SIGUR CA NU SUNT TOTI IN ACEIASI OALA, DAR ASTA NU MAI CONTEAZA DIN MOMENT CE EPISCOPI SI PATRIARHI NU FAC NIMIC PT ADUCEREA OILOR STRICT IN TARCUL LOR.

Cris
14 noiembrie 2014
uite francmasonul

CE NE MIRAM?Ne invadeaza cel rau si ispita este mare caci si printre preoti mai sunt si [vezi mai sus...]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3487 secunde