Elena Frîncu va deveni cetățean de onoare al județului Constanța

318
Consilierii județeni se întrunesc în ședință ordinară vineri, 5 aprilie, la ora 13.00, în aula mare a Bibliotecii Județene "I.N. Roman". Pe ordinea de zi se află 48 de proiecte de hotărâri însă aceasta ar putea fi suplimentată. Primul punct al convocatorului privește acordarea titlului de "Cetățean de onoare al județului Constanța" fostei directoare de la Direcția Județeană de Sport și Tineret, Elena Frîncu.
Un alt proiect vizează dezbaterea unor programe care privesc alocarea unor sume de bani Clubului Artistic "Alegria", Inspectoratului Școlar Județean Constanța în vederea organizării Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele VII - XII, precum și Organizației Studenților Basarabeni din Constanța pentru organizarea festivalului anual "Zilele Basarabiei".
Printre altele, pe ordinea de zi se află și un proiect de hotărâre care privește aprobarea unui protocol de colaborare între CJC, RATC și Universitatea "Ovidius" - Facultatea de Inginerie pentru realizarea proiectului "Studiul și calculul structurii portante de rezistență pentru autobuzul urban hibrid ROCAR 112E".
De asemenea, CJC va aproba alocarea unei sume Asociației Naționale a Veteranilor de Război - Filiala Constanța, dar și Ligii Navale Române. Consilierii vor dezbate și repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2012, dar și repartizarea pe unități administrativ-teritorale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe trimestrul II al anului 2012, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură.
Pe de altă parte, în cadrul întâlnirii, aleșii județeni vor dezbate și încheierea convențiilor de parteneriat public-public între Consiliul Județean Constanța și autoritățile publice locale pentru cofinanțarea de către acestea a serviciilor de tip rezidențial și asistență maternală acordate beneficiarilor, copii și adulți, inclusiv celor cu dizabilități provenind de pe raza teritorială a acestora, cu un procent de 25% din cuantumul anual al cheltuielilor efectuate pentru aceștia.
Pe ordinea de zi mai este și un proiect de hotărâre privind aprobarea acceptării de către Consiliul Județean Constanța a unei donații. În urmă cu ceva timp, CJC a primit oferta de donație din partea SC Carrefour România SA și SC Metropolis Investiții Imobiliare SRL pentru un teren situat în intravilanul municipiului Constanța, în suprafață de 112 mp, aflat în coproprietatea celor două societăți comerciale. Bunul imobil ce se donează urmează să devină proprietate publică a județului Constanța și va fi dat în administrarea RAJA Constanța. Potrivit proiectului de hotărâre, în prezent, pe acest teren este amplasat postul de transformare care deservește puțul P12, aflat în exploatarea RAJA Constanța. Deoarece donația produce efecte numai după ce a fost acceptată iar în cazul autorităților publice locale, ele pot fi acceptate numai cu votul majorității consilierilor județeni în funcție, aceștia vor trebui să-și exprime opinia în cadrul ședinței de joi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Martie 2012
Stire din Sport : "Am fost mereu căpitan de echipă!"
Pagina a fost generata in 0.3826 secunde