Elena Udrea vrea un circuit al cazinourilor din România

1094
5
Elena Udrea vrea un circuit al cazinourilor din România - 1udreacazino-1313172554.jpg

Ministrul Turismului, Elena Udrea, consideră că, după reabilitare, Cazinoul Constanța, emblemă a litoralului românesc, trebuie inclus în circuitul turistic.

Soluția propusă de ministrul Elena Udrea pentru a atrage turiștii, atât pe cei români, cât și pe cei de peste hotare, este crearea unui circuit al cazinourilor, în care să fie inclus și edificiul de pe faleza Constanței.
"Am demarat un studiu de fezabilitate la minister, privind toate cele cinci cazinouri pe care le avem în România, și care sunt și monu-mente istorice, respectiv Sinaia, Constanța, Vatra Dornei, Eforie și Băile Herculane, pentru a le include într-un circuit al cazinourilor. Bineînțeles, toate acestea se vor realiza în parteneriat cu autoritățile locale, pentru că intenția noastră nu este să luăm cazinourile în administrarea noastră", a explicat Elena Udrea.
Pe de altă parte, deși a reiterat ideea reabilitării Cazinoului din banii ministerului, oficialul a ținut să precizeze că monumentul ar fi putut fi renovat din fonduri europene, dacă ar fi existat ceva mai mult interes din partea autorităților locale: "Se putea, dacă se ajungea la o înțelegere cu firma concesionară".
Ministrul a susținut că este de acord și cu ideea înaintată de președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, de a muta cazinourile cu profit pe litoral, în încercarea de a promova emblema litoralului.
"M-aș bucura să văd că vin turiștii iarna pe litoralul românesc să joace la cazino, așa cum o fac în alte părți. Am avut o inițiativă asemănătoare în 2009, în primul an de mandat, când aveam mai mult entuziasm legat de inițiativele în turism, căci, între timp, am văzut cam cum stau lucrurile și am devenit mai realistă. Am spus că toate cazinourile ar trebui să ajungă pe litoral, așa cum este în Rusia, de exemplu, dar un operator din turism mi-a transmis că am o idee proastă și că ele trebuie să rămână unde sunt. Nu am continuat proiectul, căci nu se poate face decât în parteneriat cu celelalte autorități ale statului, care nu au agreat ideea. În plus, litoralul nu este suficient de dezvoltat. Dar vom continua, dacă refacem Cazinoul, pe ideea de a aduce măcar o parte din cazinouri pe litoral", a subliniat ministrul.

Vizită doar cu aprobare de la primărie
După ce a anunțat, în urmă cu două zile, că Ministerul Turismului va prelua Cazinoul Constanța, pentru a-l reabilita, ministrul Elena Udrea și-a exprimat dorința de a vizita edificiul. Dar... încă nu a primit acceptul Primăriei Constanța, administratorul monumentului!
"Nu pot vizita Cazinoul fără acceptul gazdei. Eu mi-am expri-mat intenția de a-l vizita, pentru a ști cam cât o să ne coste investiția, dar așteptăm să vedem dacă primăria va fi de acord cu propu-nerea noastră de a-l reabilita pe banii ministerului, urmând să rămână în administrarea primăriei", a afirmat Udrea.



Comentează știrea

un jucator la loto
13 august 2011
destinatia cazinoului

Parca era vorba ca sa facem din Cazinou un locas de cultura si de petrecere a timpului liber accesibil tuturor cetatenilor,nu numai parvenitilor.Acum apare ideea de a fi transformat intr-un cazinou in care singura activitate sa fie jocurile de noroc.Buna afacere.Cazinoul sa fie refacut din bani publici,dupa care sa devina un instrument de spalare a banilor negri.Este necesara o ractie serioasa din partea cetatenilor in aceasta privinta.

bobok
13 august 2011
Aici sunt banii dvs: banii din taiere salariilor, pensiilor, banii de la sugari

Guvernul de rahat bok nu are bani pt spitale, pt sugari, pt pensionari, dar blonda lui baSECU arunca zeci de milioane de euro pe cazinouri.SA TRAITI BINE, JAVRE PORTOCALII. LA ANUL O LUATI IN GURA, CA MAI MULT DE 10% NU LUATI.HA HA HA

psd-istu de serviciu
13 august 2011
bobokule

cat base e presedinte i-ati adio ca usl va ajunge la guvernare!!sa dea Dumnezeu sa mai stati 4 ani in opozitie!!!

myes
13 august 2011
ne meritam soarta

"Elena Udrea ar trebui sa fie schimbata pentru ca, uitati-va si in strategia fiscala, se taie paturi de spital, se taie pensiile ca sa dam bani Elenei Udrea sa faca piscine, telecabine portocolii si sa-si ia genti scumpe

300000 de constanteni
28 august 2011
cazinoul-mazare

cum nu se gaseste un adevarat SS sa-l mierleasca pe Dobitocul asta granitic Pastaie leguminoasa, zis mazare? A venit idiotul inbracat in colonel SS si cu neajutoratul de fisu in Capo....Pai este cazul sa simta pe pielea lui groasa de porc ce inseamna un adevarat ofiter.O sa se iveasca curand unul iesit din populatia Constantei si care nu o sa faca pe papagalul, ci pe vulturul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde