"Este o contradicție că reușim să absorbim banii de la BEI, dar nu și fondurile europene"

164
Președintele Traian Băsescu l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe președintelui Băncii Europene de Investiții (BEI), Werner Hoyer, căruia i-a spus că există o contradicție între faptul că România reușește să absoarbă banii pentru investiții de la BEI, dar nu și fondurile europene.

"Din păcate, anul acesta, avem mai puține resurse pentru a cofinanța proiectele. Sper că, imediat ce fondurile UE alocate pentru diferite proiecte vor ajunge în București, se vor putea crea condițiile fiscale necesare în a doua parte a anului pentru a porni proiectele", a declarat Băsescu, în debutul întrevederii cu președintele BEI.

Potrivit Agerpres, la rândul său, Werner Hoyer a afirmat că, după multe vizite făcute la București în ultimii ani, este "extrem de încurajatoare" situația actuală, menționând că BEI este gata să facă mai multe pentru România. El a adăugat că înțelege "restrângerile bugetare" pe care le-a avut țara noastră.

"Este nevoie de creativitate pentru a beneficia de resursele care sunt", a spus Werner Hoyer, completând că BEI dorește colaborarea cu autoritățile de la București pentru a exista o și mai bună asistență, din acest punct de vedere, pentru țara noastră.

În context, Traian Băsescu a vorbit despre existența unei contradicții în faptul că România reușește să absoarbă banii de la BEI, dar nu și fondurile europene.

"De multe ori am ridicat întrebarea cum de suntem capabili să absorbim banii de la Banca Europeană de Investiții, dar nu suntem capabili să absorbim banii europeni. Aici este o contradicție, pentru că, mai mult sau mai puțin, standardele sunt unele similare", a declarat președintele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2731 secunde