Executivul a decis! Dublarea alocațiilor, amânată până pe 1 august

248
Executivul a decis! Dublarea alocațiilor, amânată până pe 1 august - dublareaalocatiilor-1579211469.jpg

Articole de la același autor

Alocațiile copiilor vor fi majorate abia de la 1 august. Guvernul a adoptat ieri o ordonanță de urgență prin care amână până la 1 august plata alocațiilor dublate pentru copii.


Ministrul Violeta Alexandru a cerut Guvernului să amâne termenul pentru dublarea alocațiilor pentru copiii, motivul principal fiind că sumele necesare nu au fost prevăzute în buget. "Vom crește alocațiile pentru copii la rectificarea bugetară, astfel încât să existe fondurile necesare", a precizat premierul Ludovic Orban.


Klaus Iohannis a semnat, în cursul zilei de marți, 14 ianuarie, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, potrivit Administrației Prezidențiale.  


Astfel, alocațiile vor fi în cuantum de 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la doi ani sau de până la trei ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între doi și 18 ani și 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între trei și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3215 secunde