Exercițiu de urgență radiologică la Cernavodă

618
Luni 17 ianuarie, în intervalul orar 8.00 – 12.00, în orașul Cernavodă se va desfășura Exercițiul anual de urgență radiologică - Gerar 2011.
Comitetul local pentru situații de urgență și CNE Cernavodă vor colabora pentru buna desfășurare a acestui exercițiu ce are ca scop identificarea deficiențelor sisteme-lor de răspuns la urgență, care pot încetini răspunsul și limitarea consecințelor unui accident nuclear.
Exercițiul se va desfășura în Unitatea 2 a CNE Cernavodă, unde vor fi date primele alarme ce indică faptul că a avut loc un accident nuclear cu creșterea presiunii în anvelopa și eliberarea de emisii radioactive. Reprezentanții CNE vor transmite imediat notificare președintelui Comitetului Local pentru situații de Urgență – Cernavodă, declarând stare de urgență generală. Președintele CLSU, primarul Mariana Mircea, va convoca urgent membrii comitetului și va lua măsurile de atenționare a populației folosind toate mijloacele de informare (sirene, anunțuri prin intermediul mașinilor poliției, portavoce, stațiile de cablu local și radio local). În acest timp, reprezentanții CNE vor simula acțiuni de remediere a defecțiunilor și de monitorizare a nivelului radiațiilor, urmând ca periodic să transmită notificări către autoritățile locale.
Pentru o bună informare a populației privind modul de acționare în cazul unui accident nuclear, administrația locală va implica în exercițiu și alte instituții din oraș. Astfel, vor participa unitățile de învățământ, Spitalul Orășenesc și Primăria orașului.
Primăria din Cernavodă a pornit deja o campanie de informare a populației privind derularea exerci-țiului prin anunțuri la posturile locale de cablu și radio, redactarea de pliante informative care vor fi distribuite către cetățeni și instituții. De asemenea, în ziua desfășurării exercițiului, în punctele unde se desfășoară acesta vor fi distribuite bomboane în locul pastilelor de iodură de potasiu care se administrează în cazul unui accident nuclear.
Cetățenii orașului sunt rugați să își păstreze calmul, să nu se panicheze și să își continue activitățile curente, întrucât acesta este doar un exercițiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0587 secunde