Fără bani publici! Sportul constănțean, la ghilotină

1189
8
Fără bani publici! Sportul constănțean, la ghilotină - cluburilesportive-1428086032.jpg

Articole de la același autor

Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, a organizat, vineri, o conferință de presă ce a avut ca principal subiect finanțarea sportului constănțean. 


Cristinel Dragomir a spus că situația cluburilor sportive din județ este una ciudată, fiind unică în țară, și a anunțat că toate cluburile spor-tive cu care CJC este în litigiu nu mai pot primi bani de la administrația județeană, nici pe Legea 350, nici pe Legea 69. Practic, niciun club sportiv care face performanță în județ nu mai poate primi bani de la CJC până când nu se vor termina litigiile în instanță. 


"Din cauza prevederilor legale, situația cluburilor de la Constanța e unică în țară. Nu este vina noastră că nu putem finanța aceste cluburi. Majoritatea nu se pot prezenta la licitațiile pentru contractele de finanțare de la Consiliul Județean deoarece sunt în litigiu cu CJC. Normele de aplicare a Legii 69 fac trimitere la un ordin de ministru mai vechi, care face trimitere tot la Legea 350. Noi nu putem finanța cluburi cu care Consiliul Județean este în litigiu deoarece așa spune legea. Cluburile trebuie să-și găsească alte surse de finanțare", a explicat Cristinel Dragomir. 


În această situație sunt 10 cluburi, fundații sau asociații sportive aflate în litigiu, respectiv, Asociația Club Sportiv "Școala de Fotbal Farul Constanța 2010", Club Sportiv Volei 2004 (aflat în insolvență), Club Volei Municipal Tomis Constanța, Asociația Jude-țeană de Rugby Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Club Sportiv Baschet Club Farul, Club Sportiv Universitar Neptun, Fundația pentru Promovarea Sportu-lui Constănțean, Club Sportiv Rugby Club Județean Farul Constanța și Handbal Club Municipal Constanța. 


Pe de altă parte, Cristinel Dragomir a spus că a tot făcut demersuri pentru a se redresa situația și, de săptămâna trecută, a deschis o corespondență cu ministrul Sportului. 


"Personal am vorbit cu doamna ministru Szabo și am solicitat explicații de la ministerele Finanțelor și Sportului, deoarece regulamentele din Legea Sportului nu au apărut. Prin urmare, pentru că este vorba despre bani publici și pentru că vrem ca totul să fie transparent, am decis la ședința anterioară a CJC retragerea de pe ordinea de zi a celor șase proiecte care vizează finanțarea cluburilor respective până când vor apărea lămuriri suplimentare sau normele de aplicare a legii. Vrem ca lucrurile să rămână transparente, dar nu avem anexele de la lege", a spus Cristinel Dragomir. 


Totodată, el a spus că singura soluție pentru reglementarea situației cluburilor sportive este o lege specială pentru sportul de performanță, coro-borată cu anularea acelui ordin de ministru. 


"În cazul în care nu se dă o lege specială, aceste cluburi nu mai pot fi finanțate de la CJC și trebuie să găsească alte surse de finanțare. Profit de acest moment și fac un apel la agenții economici care vor să sponsorizeze echipele performante", a mai spus Cristinel Dragomir.


Comentează știrea

Farul
4 aprilie 2015
Groparii

Ce inseamna litigiu? Adica sa va recuperati banii de la CJ prin firmele voastre,haimanale ce sunteti.Nu va satura D-zeu ,distruge-ti totul,nu mai creste nici iarba in urma voastra.

finantare sport de performanta
4 aprilie 2015
Hotilor !!!

Ati furat in ultimii 10 ani toti banii acordati de catre CLC / CJC catre sportul constantean: pe filiera CLC CJC -> Club sportiv (RCJ de ex.) -> Hotel Flora -> buzunarele / conturile Nicusor, Mazare, Strutinsky & cateii !!!

finantare sport de performanta
4 aprilie 2015
Puscariasilor

Faceti puscarie pentru ca ati furat toti banii pe care tot voi i-ati directionat catre sportul constantean! Nu pentru ca ati finantat ilegal sportul asa cum sustineti! In alte orase se finanteaza sportul de performanta (Craiona, Baia Mare, Bucuresti) si nu a venit DNA-ul pe este ei!

Aragorn
4 aprilie 2015
"...echipele performante" ?

Pai si care ar fi acele echipe performante, nea Cristinele ? nu cumva or fi cele doua care ni le-ati tot bagat pe gat tu si troica M-C-S ? adica hasceme si ceveme ? ca pe celelalte care erau si ele performante (voleiul fete, baschetul, rugbyul) le-ati facut praf sau sinteti pe cale sa le desfiintati (handbal fete)..gura pacatosului...

Aragorn
4 aprilie 2015
Si inca doua intrebari...

1.Presupunind (si sperind) ca se rezolva aceasta problema, sa zicem, "de legislatie", cum v-ati gindit onor dvs. sa rezolvam problema echipei de rugby Farul, care acum nu mai exista ? daca peste 2 saptamini (dau un exemplu) puteti da banii, cum refaceti echipa de seniori, de unde luam jucatori, in ce divizie ar juca, etc ? sau sezonul acesta este pierdut (spre rusinea...unora), dar, ca orice oameni care se pretind seriosi, aveti un plan solid pentru cel viitor ? fiindca rugbyul la Constanta este piatra de temelie a sportului si va fi intotdeauna, chiar si cind nu veti mai fi dvs. presedinte cj. In acest sens, am fi dorit (si inca asteptam !) si un punct de vedere al dlui. Florin Constantin, fiindca, ciudat, de la conducerea clubului nu am auzit nimic oficial... 2. Din cite am inteles de la dl. Panait, la echipa de handbal fete Neptun puteti acorda acesti bani, fiindca litigiul dvs. este cu clubul de drept privat, si nu cu cel de drept public, asa cum este acum CSU Neptun...ar fi bine sa va grabiti, fiindca nu dorim sa ne mai dispara inca o echipa si sa raminem doar cu cele "performante", nu ?

rodica
5 aprilie 2015
oferta anului, acum pentru toti!

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Calin
5 aprilie 2015
Oferta job

Singura calitate de care ai nevoie pentru a reuși: putere mentală. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

JcwUjSsl
28 noiembrie 2016
thhLBxFlY

jcWu6j mxlfieizjlpq, [url=http://cfanyfzwcady.com/]cfanyfzwcady[/url], [link=http://dxurvopdhepi.com/]dxurvopdhepi[/link], http://qlerpmteohqa.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4851 secunde