Firmele care lucrează la Centura Constanței și Autostrada Soarelui vor munci și iarna

540
Firmele care lucrează la Centura Constanței și Autostrada Soarelui vor munci și iarna - 00041017large-1320336011.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Anca Boagiu, a cerut constructorilor să continue "la turație maximă" implementarea proiectelor și pe perioada iernii, amintind că se vor aloca procente substanțiale din PIB pentru finanțarea investițiilor în infrastructură.

Anca Boagiu s-a întâlnit miercuri, cu reprezentanții firmelor de construcții, consultanță și proiectare. La întâlnire au participat și reprezentanții corpului diplomatic acreditat la București.

"Vă lansez, prin urmare, un apel ferm de a vă alătura eforturilor noastre, inclusiv prin angajamentul că veți continua la turație maximă implementarea proiectelor și pe perioada iernii. Tehnic este posibil, este nevoie doar de voință și de înțelegerea importanței eforturilor pe care Guvernul României le face pentru a finanța investițiile în infrastructură. O execuție bugetară satisfăcătoare la MTI în urma implementării acestor proiecte poate duce la obținerea de fonduri suplimentare pentru infrastructura de transport în anii următori, după realocările de fonduri europene pe programele operaționale sectoriale", a precizat Boagiu.

În cadrul întâlnirii, ministrul a trecut în revistă schimbările operate în domeniul transporturilor în ultimul an de zile și a făcut un apel la toate firmele pentru a-și respecta angajamentele contractuale și relația de parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

În prezent sunt în execuție 434 de km de autostradă, 200 de km de centuri ocolitoare și 2.300 km de drumuri naționale. La calea ferată există licitații pentru modernizarea a încă 205 km de pe Coridorul 4 și a 21 de gări, majoritatea contractelor urmând a fi semnate până la sfârșitul anului.

În ceea privește județul Constanța, constructorii au în vedere finalizarea a 11 kilometri din centura ocolitoare a orașului până la sfârșitul lunii noiembrie, la care se adaugă alți cinci kilometri de bretele pe porțiunea de drum dintre DN3, zona Valu lui Traian și localitatea Ovidiu. Totodată, pe 30 mai 2012, vor mai fi inaugurați doi kilometri de șosea și doi kilometri de bretele în zona Agigea - Poarta 9.

De asemenea, din porțiunea de 52 kilometri din Autostrada Soarelui situată între Cernavodă și Constanța au rămas de executat aproximativ 20 de kilometri. Distanța este reprezentată de tronsonul problematic dintre Cernavodă și Medgidia, care a fost recent relicitat, după plecarea firmei franceze Colas în luna aprilie a acestui an.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0474 secunde