Florian Constantin va candida la șefia municipală a PD-L Constanța în funcție de rezultatul alegerilor prezidențiale

450
Alegerile prezidențiale de anul acesta vor reprezenta pentru Florian Constantin, actualul președinte al Organizației Municipale a PD-L Constanța, "examenul interimatului", așa cum el însuși a declarat. "Este și examenul PD-L Constanța, dar este și examenul meu", a fost declarația sa. Florian Constantin este liderul interimar al Organizației Municipale a PD-L din iulie 2008. Și deși ulterior alegerilor pentru mandatul de președinte al României vor urma, la mică distanță, cele din interiorul partidului, Constantin nu se avântă în decizii de amploare. Și asta pentru că, susține el, în pofida faptului că e tentat de un nou mandat, "acest lucru depinde, pe lângă rezultate, de spiritul de echipă al partidului": "Nu se poate vorbi decât de un angajament total. Totul sau nimic! Dacă voi simți că există spirit de echipă, voi merge mai departe", a menționat el.
Interesant de remarcat e, însă, că actualul președinte al pedeliștilor constănțeni a subliniat că, în cazul unui viitor mandat, prioritare vor fi, pentru el, pregătirea unui candidat PD-L pentru Primăria Constanța și crearea unui nou post local de televiziune. "Unui partid de 30%, așa cum ne propunem noi să fim, îi trebuie, categoric, un post TV. Sigur, pe lângă asta ar trebui o masă de tineri cu o educație politică solidă, dar televiziunea e foarte importantă", a explicat Florian Constantin, care este, în același timp, și consilier județean.
Deși conștient că alegerile pentru fotoliile de președinți ai PD-L Constanța (la municipiu și la județ) vor declanșa, fără îndoială, lupte în interiorul partidului, Florian Constantin a explicat că, în ceea ce îl privește, a făcut tot ce era posibil pentru ca rezultatele partidului să crească după scorul catastrofal de la alegerile locale din vara lui 2008, mai exact, de la 10,5% la aproape 30%, atât cât a obținut partidul la euro-parlamentare. "Am încercat să fac dovada interimatului prin muncă și rezultate, n-am ieșit din litera partidului niciodată. Dar, pe de altă parte, nici nu mă agăț de scaun, e o responsabilitate enormă", a ținut să precizeze președintele Organizației Mu-nicipale.
Un motiv în plus care ar putea determina decizia unei can-didaturi la funcția de președinte al Organizației Municipale a PD-L Constanța ar fi, de asemenea, "faptul că încrederea electoratului urban a crescut la ultimele alegeri".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4307 secunde