Ca răspuns la solicitarea lui Băsescu,

FMI va trimite o misiune la București pe 28 octombrie

835
Fondul Monetar Internațional (FMI) va trimite o misiune la București în perioada 28 octombrie - 9 noiembrie, pentru a iniția discuțiile cu autoritățile române privind a doua evaluare din cadrul acordului de finanțare.
"Ca răspuns la cererea formulată de către președintele României, FMI va trimite o misiune la București în perioada 28 octombrie-9 noiembrie", a declarat șeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
El a afirmat că "pe fondul evoluțiilor politice în desfășurare, misiunea va iniția discuții cu autoritățile privind a doua evaluare din cadrul acordului de tip stand-by, dar o vizită ulterioară ar putea fi necesară pentru a continua discuțiile după formarea unui nou guvern".
Totodată, Franks subliniază că vizita FMI va avea loc în același timp cu a unor echipe de la Comisia Europeană și Banca Mondială. "În timpul acestei vizite, misiunea FMI va evalua performanțele economice recente ale țării și va discuta cu autoritățile obiectivele economice pentru anul viitor, precum și măsurile de politici economice și reforme structurale de care este nevoie pentru a atinge aceste ținte", se mai menționează în comunicatul de presă al FMI.
Misiunea Fondului se va întâlni de asemenea cu reprezentanții partidelor politice, ai sindicatelor, asociațiilor de afaceri, băncilor și cu reprezentanți ai organizațiilor societății civile, urmând ca la finalul vizitei să anunțe concluziile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4962 secunde