Fonduri guvernamentale pentru instalații de cogenerare în centralele termice din Mangalia

181
Fonduri guvernamentale pentru instalații de cogenerare în centralele termice din Mangalia - mangaliamotortermic-1498840879.jpg
Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat Primăriei Mangalia fondurile necesare pentru cofinanțarea unui proiect de cogenerare în centralele termice din Mangalia. 


Măsura a fost luată de către reprezentanții ministerului de resort, în baza unui proiect depus de Primăria Mangalia cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea pe timpul iernii.
 
Documentația aferentă proiectului a fost întocmită și depusă la Guvern în cursul anului trecut, iar ulterior Consiliul Local Mangalia a aprobat finanțarea a 30% din valoarea proiectului. 


"Insula de cogenerare va avea trei etape de implementare, până în anul 2020. Aceasta are avantajul reducerii costului gigacaloriei către populație și implicit a folosirii energiei electrice produsă de motoarele termice pentru instituțiile publice din oraș, precum și pentru iluminatul stradal", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.


Referitor la această primă etapă de instalare a motoarelor termice performante, edilul a precizat că prin acest program se reduce considerabil prețul de furnizare a agentului termic către populație și se reduc pierderile de pe rețeaua de distrbuție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4908 secunde