Fostul ministru Florian Bodog rămâne fără titlul de doctor, pentru că a plagiat

146
Fostul ministru Florian Bodog rămâne fără titlul de doctor, pentru că a plagiat - florianbodog-1564563533.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru al Sănătății Florian Bodog rămâne în mod oficial fără titlul de doctor în Management după ce Consiliul Național pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a decis că și-a plagiat teza de doctorat.


Consiliul General al CNATDCU a validat rezoluția de retragere a titlului științific de doctor în Management deținut de Bodog în unanimitate, cu 37 de voturi "pentru" din totalul celor 37 de membri prezenți.


Decizia CNATDCU a fost dată în ultima ședință, care a avut loc în data de 18 iulie, anunță PressOne.


Ministrul Sănătății, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Științe Economice, intitulată "Managementul și marketingul unităților sanitare" și susținută în 2008 la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), anunța în octombrie 2017 jurnalista Emilia Șercan.


Conform articolului problicat de pressone.ro, două dintre cărțile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al său − decanul unei facultăți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, iar alta, de o colegă − conferențiar universitar la Facultatea de Medicină și Farmacie a Universității din Oradea.


Bodog a răspuns atunci prin biroul de presă al Ministerului Sănătății solicitării Press One de a face precizări în legătură cu lucrarea sa de docotorat.


"Informațiile pe care le deținem arată că teza a fost redactată cu respectarea tuturor standardelor de calitate și de etică profesională, iar originalitatea acesteia aparține integral autorului tezei, domnului Florian Bodog", a transmis Ministerul Sănătății.


Ministerul a precizat și că "așa numitele suprapuneri între teza realizată de domnul Florian Bodog și fragmentele din manualele care au drept autor principal pe doamna dr. Lucia Daina sunt, în fapt, o preluare a informațiilor care, în fapt, aparțin în întregime domnului Florian Bodog în calitate de autor al acestora.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5747 secunde