Fostul ministru Gabriel Oprea, la mâna senatorilor. DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală

121
Fostul ministru Gabriel Oprea, la mâna senatorilor. DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală - fostulministrugabrieloprea-1453743318.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au cerut, ieri, aviz pentru încuviințarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, în cazul polițistului Bogdan Gigină care a murit într-un accident, în timp ce îl însoțea pe Gabriel Oprea în coloana oficială. Gabriel Oprea este senator, prin urmare, avizul va trebui să fie dat de către Senat.

Oprea este acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Potrivit anchetatorilor, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

"Demnitarul a beneficiat de însoțire permanentă cu echipaje ale poliției rutiere, cu încălcarea condițiilor prevăzute de Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, aprobat prin H.G. nr. 1.391/2006 (ce prevede că beneficiază de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere președintele României, președinții celor două camere ale Parlamentului și prim-ministrul)", se spune în solicitarea adresată Senatului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Oprea: Susținem alegerile anticipate
Miercuri, 04 Noiembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Gabriel Oprea nu mai vrea la guvernare
Pagina a fost generata in 1.5309 secunde