Primarul Ancuța Belu, mesaj important pentru cetățenii din Mihail Kogălniceanu

373
Primarul Ancuța Belu, mesaj important  pentru cetățenii  din Mihail Kogălniceanu - ancutabelumihailkogalniceanu3-1453743260.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, le transmite locuitorilor că, potrivit noului Cod Fiscal, persoanele fizice care la data de 31 decembrie 2015 au în proprietate clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au obligația să depună declarații pentru stabilirea impozitului pe clădiri, până la data de 31 martie 2016 inclusiv. Documentul se depune la serviciul Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei comunei Mihail Kogălniceanu.

"Clădirea rezidențială este o construcție alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependințele (anexele), dotările și utilitățile necesare, care satisface cerințele de locuit ale unei persoane sau familii.

Clădirea nerezidențială reprezintă orice clădire care nu este rezidențială și în care se desfășoară activități economice, fiind folosită ca spațiu de birouri sau magazine. Clădirea cu destinație mixtă reprezintă clădirea care este folosită și în scop rezidențial și în scop nerezidențial", a declarat șefa administrației publice din comuna Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu.

În plus, ea a atras atenția că persoanele fizice care au în proprietate clădiri nerezidențiale și/sau clădiri cu destinație mixtă în care se desfășoară activități economice trebuie să efectueze un raport de evaluare cu un evaluator autorizat ANEVAR.

"Raportul de evaluare nu poate fi realizat înainte de 1 ianuarie 2016 și trebuie transmis serviciului Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei comunei Mihail Kogălniceanu până la data de 31 martie 2016. Dacă nu se întâmplă acest lucru, cota de impozitare va fi de 2% din valoarea clădirii calculată conform prevederilor din noul Cod Fiscal", a mai precizat primarul Ancuța Belu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.2155 secunde