McDonald’s pleacă din România. Compania și-a vândut toate restaurantele

596
McDonald’s pleacă din România.  Compania și-a vândut toate restaurantele - mcdonalds-1453743130.jpg

Articole recomandate

McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piața locală de restaurante, cu afaceri de circa 100 milioane euro și cu aproape 70 de unități de tip fast-food, și-a schimbat acționarul weekend-ul trecut, scrie ZF în ediția de luni.

Astfel, gigantul american McDonald’s a vândut operațiunile locale către un francizat din Malta, grupul maltez Premier Capital, Ro-mânia fiind o piață prea mică pentru o prezență directă, potrivit ZF.

McDonald’s a confirmat tranzacția și a anunțat că transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de președintele și CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global.

"Începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate și operațiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România și cele 19 cafenele McCafé și va asigura capitalul necesar pentru a finanța dezvoltarea McDonald’s în România", arată compania, într-un comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.614 secunde