Fostul primar PSD Emilian Burcea a devenit cetățean de onoare al județului Constanța

2367
Aleșii județeni au aprobat, ieri, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța (CJC), acordarea, post-mortem, a titlului de "Cetățean de onoare al Județului Constanța" fostului primar PSD al comunei Adamclisi, Emilian Burcea.
A fost pentru prima dată când s-a acordat acest titlu, motiv pentru care, tot ieri, s-a supus la vot, în plenul Consiliului Județean, și proiectul de hotărâre care reglementează acordarea acestui titlu pe viitor.
Astfel că, potrivit regulamentului adoptat ieri, pot deveni cetățeni de onoare ai județului Constanța persoanele fizice sau juridice, personalitățile vieții publice, politice, economice, sociale, culturale sau sportive care, prin activitatea lor, au avut o contribuție importantă la dezvoltarea și creșterea prestigiului județului Constanța, la nivel național și internațional.
De asemenea, pot primi acest titlu și persoanele care, în mod dezinteresat, prin donații, acțiuni umanitare sau alte acțiuni similare, au contribuit la realizarea unor obiective de interes public sau la îmbunătățirea vieții locuitorilor județului Constanța.
Totodată, CJC mai poate acorda titlul de "Cetățean de onoare al Județului Constanța" și celor care au dat dovadă de acte de curaj și devotament în folosul comunității, preîntâmpinând producerea unor evenimente cu consecințe grave pentru județul Constanța sau pentru locuitori, precum și foștilor deținuți politici, veteranilor de război sau militarilor a căror viață și/sau activitate sunt demne de a intra în istoria județului.
În același Regulament, se mai precizează că acordarea titlului nu este condiționată de cetățenie, naționalitate, vârstă, domiciliu, sex, religie, apartenență politică. Mai mult, titlul se poate acorda din inițiativa președintelui CJC sau a consilierilor județeni.
În varianta propusă consilierilor de către șeful CJC, nu se face nicio referire la oferirea unor recompense materiale cetățenilor de onoare.
Trebuie precizat faptul că Regulamentul supus ieri votului mai poate suferi modificări în cazul în care aleșii propun amendamente.
Revenind la fostul primar al comunei Adamclisi, acordarea titlului s-a făcut în prezența soției lui Emilian Burcea, Marieta Burcea. Deși în proiectul de hotărâre nu se menționa nicio sumă la capitolul ajutor material acordat familiei, la solicitarea presei, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a declarat că este vorba de aproximativ 25.000 de euro.
De asemenea, consilierii au aprobat acordarea unor burse școlare în valoare de 100 de euro/lună celor două fiice ale primarului, până la definitivarea studiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9029 secunde