Ca un preambul la greva generală din 5 mai,

Funcționarii publici pichetează astăzi sediul Guvernului

3985
Aproximativ 500 de funcționari publici vor picheta astăzi sediul Guvernului, iar pe 5 mai vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, nemulțumiți de diminuarea veniturilor, odată cu intrarea în vigoare a Legii unice de salarizare, dar și din cauza amenințării cu disponibilizările, anunță Mediafax.
Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA), Valer Suciu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că Biroul Federal a hotărât în unanimitate organizarea pichetului de astăzi din fața Guvernului și declanșarea grevei generale pe data de 5 mai, deoarece Guvernul nu a respectat promisiunile făcute în februarie, atunci când sindicaliștii au suspendat protestele.
Valer Suciu spune că motivele protestelor au rămas aceleași, respectiv diminuarea veniturilor și amenințarea cu pierderea locurilor de muncă.
Liderul sindical a subliniat că, din 5 mai, activitatea din primării, consilii județene și direcțiile subordonate acestor două instituții va înceta în toată țara, sindicatele din FNSA organizând greva de avertisment în 2 februarie.
Suciu spune că până în acest moment sindicatele afiliate la FNSA din Primăria București nu au semnat pentru declanșarea grevei, dar au timp să o facă până pe 5 mai, se mai precizează pe Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2602 secunde