Furtună în PSD. Tic-Tac, tic-tac… Se clatină scaunul lui Dragnea

3143
Furtună în PSD. Tic-Tac, tic-tac… Se clatină scaunul lui Dragnea - sus-1536941894.jpg

Articole de la același autor

În PSD este scandal mare! Tonul a fost dat după întâlnirea de la Neptun când Gabriela Firea a anunțat public că proiectele ei nu sunt susținute de Liviu Dragnea.

Cu toate că Gabriela Firea și-a asumat, public, războiul cu Liviu Dragnea, se pare că, de fapt, vicepremierul Paul Stănescu este cel care orchestrează jocurile pentru răsturnarea președintelui PSD.

Potrivit unor surse politice, Stănescu a venit cu o ofertă aproape de nerefuzat și i-a propus lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate, dar să-și pună un apropiat în fruntea PSD. Dragnea n-a acceptat blatul, motiv pentru care, acum, este vizat în mod direct scaunul său de președinte.

În acest context, zilele acestea, în spațiul public a apărut informația că peste 25 de lideri județeni PSD au discutat despre varianta preluării conducerii interimare a partidului de către secretarul general al formațiunii, Marian Neacșu, în cazul retragerii sprijinului politic pentru Liviu Dragnea.

"Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale și președinte al PSD Olt, a discutat, împreună cu alți președinți de organizații județene social-democrate, despre posibilitatea inițierii unui demers de retragere a sprijinului politic pentru președintele formațiunii, Liviu Dragnea", au declarat surse din PSD.

În plus, liderii PSD cer și convocarea mai devreme a Comitetului Executiv Național.

Potrivit surselor din PSD, printre liderii care pregătesc debarcarea lui Dragnea se află Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Mihai Tudose, Marian Oprișan, Adrian Țuțuianu și Gabriela Firea. Una dintre variantele luate în calcul de tabăra răzvrătiților este o conducere interimară colectivă, care să-i cuprindă pe toți cei menționați mai sus, până la organizarea unui nou congres. O altă variantă ar fi ca Paul Stănescu să preia conducerea interimară a partidului.

Pe de altă parte, tot mai mulți membri social democrați spun că așa-zisa scrisoare a celor peste 25 de lideri PSD nu ar exista, motiv pentru care ea nici nu a apărut în spațiul public.

"E o petardă. Nu a văzut-o nimeni. E o bazaconie. E ceva ce nu a văzut nimeni. Orice document apare, orice sursă ar fi trimis-o presei", a declarat deputatul PSD, Valeriu Steriu, la Antena 3.

În ceea ce privește organizația de la Constanța, liderii politici ai PSD nu au reacționat public în niciun fel. Mai exact, nu au transmis niciun comunicat de presă, dar nici nu au organizat vreo conferință de presă pentru a spune exact care este situația, cu atât mai mult cu cât se vehicula că printre cele 25 de organizații care ar pune la cale îndepărtarea de la șefia PSD a lui Liviu Dragnea s-ar afla și cea de la Constanța.

La rândul lui, liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că este dispus să își dea demisia, dacă i se va cere acest lucru. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și dacă Liviu Dragnea va pleca din fruntea PSD sau va reuși și de această dată să își salveze scaunul de președinte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2852 secunde