Fuziunea PNL-PDL, aproape gata și la Constanța: "Unitate în consiliile locale și consiliul județean"

1332
11

Articole de la același autor

Liderii PNL și PDL s-au reunit, ieri, la sediul liberalilor din Kiseleff, fiind a doua întâlnire între reprezentanții celor două partide, la precedenta anunțându-se intenția de colaborare pentru prezidențiale și de realizare a unei fuziuni.

PNL și PDL doresc ca fuziunea să se realizeze rapid, iar desemnarea candidatului unic la Președinție să se facă până cel târziu la 1 august, au anunțat Klaus Iohannis și Vasile Blaga, după întâlnirea reprezentanților celor două partide.

"A fost o discuție scurtă și foarte bună, am reconfirmat împreună că dorim o fuziune a partidelor noastre, dorim o fuziune între PNL și PDL, cât de repede va fi posibil acest lucru", a declarat Iohannis.

El a precizat că au fost convenite comisii mixte de lucru ale celor două partide, care să lucreze pe anumite domenii în perspectiva fuziunii.

"Cred că acest început în forță arată determinarea noastră de a merge înainte pe această cale. Doar ca să nu uităm, vreau să reiau ideea cu candidat comun. A durat câteva secunde discuția și toată lumea a reconfirmat că noi și credem și partidele noastre doresc un candidat comun pentru prezidențiale. Asta în cazul puțin probabil că nu reușim fuziunea mai repede decât se pune discuția cu candidatul la prezidențiale", a afirmat Iohannis.

De asemenea, președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că, începând de luni, grupurile parlamentare ale PNL și PDL vor lucra împreună.

"Vom lucra în comisii paritare, cea mai importantă de departe sarcină revine comisiei care să lucreze la Proiectul pentru România. Până la urmă, aici ne interesează alegerile prezidențiale foarte mult, este adevărat, vom avea un singur candidat. Dar ne interesează un proiect pentru România cu care să-i convingem pe români, nu numai la alegerile prezidențiale, dar și în viitoarele alegeri locale și generale și mai ales să construim o dreaptă unită", a declarat Blaga.

Întâlniri între liderii locali

În acest context, liderii de la Constanța ale celor două partide de dreapta, PNL și PDL, se pregătesc și ei de întâlniri ce vizează regru-parea dreptei, iar primii pași constau în crearea de majorități în consiliile locale și în cel județean.

Potrivit președintelui PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, zilele trecute, membrii Delegației Permanente Teritoriale a PNL Constanța au aprobat, în unanimitate, lista celor 30 de delegați la Congresul Extraordinar al PNL, eveniment care va avea loc la București în perioada 27-28 iunie 2014. Astfel, filiala Constanța a Partidului Național Liberal va fi reprezentată la Congresul Extraordinar de cei patru parlamentari liberali, respectiv, deputații Gheorghe Dragomir, Mihai Lupu, Victor Manea și de senatorul Puiu Hașotti, de primarii liberali din județ, precum și de membri ai Biroului Permanent Teritorial. Totodată, aceștia au dezbătut în ședință și planul de acțiuni pentru următoarea perioadă.

El a spus că un alt subiect de pe ordinea de zi a ședinței a fost noul proiect PNL pentru cetățeni, respectiv, planul PNL și PDL de coagulare a unei forțe politice de dreapta pentru normalizarea și echilibrarea spectrului politic, ca alternativă la guvernarea social-democrată.

În ceea ce-l privește pe președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, acesta a susținut dintotdeauna o unificare a forțelor de dreapta ca alternativă pentru social-democrați.

"Eu am spus întotdeauna, cel puțin pe plan local, că ar trebui să găsim o forță pe dreapta. Întotdeauna am considerat firească și sănătoasă o alianță PDL- PNL. Asta ar fi trebuit să se întâmple dintotdeauna. Așa am fi avut mai multă forță, dacă dreapta ar fi fost unită, însă niciodată nu este prea târziu. Alianțele se fac între partide în interes național, dacă sunt necesare. Vorbesc destul de des cu liderul PNL Constanța deputatul Gheorghe Dragomir ca de altfel și cu ceilalți parlamentari constănțeni. Urmează ca după ședințele de astăzi să ne întâlnim și să stabilim un calendar comun al acțiunilor ce vor urma. Aici va fi vorba și de unitatea din consiliile locale și din consiliul județean, dar vor viza și alte subiecte privind strategia din următoarea perioadă", a declarat senatorul Chiru.

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Hanibal
3 iunie 2014
POLITICA DEMAGOGILOR

Viata politica romaneasca ,activitatea partidelor,programele si doctrinele acestora sunt doar etichete menite sa insele electoratul, Nu se poate guverna pe baza rezultatelor obtinute la alegeri , partidele fiind nevoite sa-si ignore promisiunile electorale si , fara sa tina cont de cei care au votat incheie aliante ,coalitii, fuziuni si alte forme de complicitate politica , toate dovedindu-se efemere,paguboase pentru cetateni si benefice pentru politicianistii demagogi.S-a demonstrate ca aliantele de orice fel sunt regretabile si primejdioase , imperecheri nenaturale in care rolul de capetenie il joaca ambitiile personale , si ca fiecare partid luat in parte este incapabil sa realizeze ceva pentru binele cetatenilor si cu atat mai mult in aliante.S-a ajuns la situatia ca doctrinele si programele trebuie ignorate si ca puterea se obtine mai usor prin imposture,prin sfidarea bunului simt,prin circ ieftin, si nesocotirea votului cetatenilor.Partidele romanesti nu sunt decat niste factiuni ,sorcove doctrinare .Intregul process politic din Romania se bazeaza pe demisii,remanieri,santaj,reorganizari si remanieri de fatada,toate dovedint procesul de descompunere a clasei politicianiste si incapacitatea de a guverna.Sa retinem ca nici un lider politic n-a facut referire la ce va spune elctoratul despre aceste actiuni care n-au nici o legatura cu promisiunile facute in campania electorala.Noi nici nu existam pentru acesti ticalosi.Este lung si greu drumul spre democratie cand cetatenii se complac in pasivitate si opportunism meschin , cand se lasa transformat intr-o unealta electorala.

Scipio
3 iunie 2014
Lamentare

Dle Hanibal(Hannibal in fact), tara este plină de Comentatori si aplaudaci. Dacă vrei Binele intra in lupta. Înscrie-te la un partid si fa ceva. Meciurile nu se câștiga de către spectatori. Luptătorii câștiga. Chibitii asista.

marketglory
3 iunie 2014
marketglory

www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 50 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi.

take a look at the site here
4 iunie 2014
take a look at the site here

e-shisha pen Stiri Politică : Fuziunea PNL-PDL, aproape gata și la Constanța: "Unitate în consiliile locale și consiliul județean" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online take a look at the site here http://raleighhomesite.com/e-liquid-wholesale/top-features-of-the-wicked-e-liquid-kit.asp

their explanation
4 iunie 2014
their explanation

e liquide halo Stiri Politică : Fuziunea PNL-PDL, aproape gata și la Constanța: "Unitate în consiliile locale și consiliul județean" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online their explanation http://searchhomessarasota.com/hangsen-liquid/searching-for-the-right-ecig-batteries-kits.asp

official site
6 iunie 2014
official site

halo e juice Stiri Politică : Fuziunea PNL-PDL, aproape gata și la Constanța: "Unitate în consiliile locale și consiliul județean" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online official site http://thesunsetgroup.com/hangsen-eliquid/searching-for-the-right-vapor-cigarette-health-risks-kits.asp

Learn Additional Here
7 iunie 2014
Learn Additional Here

v2 e cig Stiri Politică : Fuziunea PNL-PDL, aproape gata și la Constanța: "Unitate în consiliile locale și consiliul județean" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online Learn Additional Here http://angelbeyers.com/hangsen-50ml/electronic-hookah-pen-e-liquid-calculator-713.asp

click through the next document
7 iunie 2014
click through the next document

herbal vaporizer Stiri Politică : Fuziunea PNL-PDL, aproape gata și la Constanța: "Unitate în consiliile locale și consiliul județean" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online click through the next document http://Pro-TechIndustrialHeat.com/hangsen-europe/v2-cigs-are-the-most-popular-free-e-cig-brand.asp

jordan 4 green glow
18 iunie 2014
jordan 4 green glow

jordan 11 bred http://www.myshoesonlines.com/ http://www.myshoesonlines.com/ bred 11s for sale[url=http://www.myshoesonlines.com/][b]cheap concord 11s[/b][/url] jordan 4 green glow

nike free 5.0
27 iunie 2014
nike free 5.0

michael kors michael kors outlet michael kors handbags nike free 5.0

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5201 secunde