Gelil Eserghep, reales președinte al UDTTMR. Contestatarii amenință cu instanța

1378
6

Articole de la același autor

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR) a organizat sâmbătă, 20 mai, la Palatul Copiilor din Constanța, Congresul Național, în cadrul căruia s-a ales noua conducere a organizației. Acțiunea a avut loc, după ce instanța de judecată a anulat alegerile de anul trecut pe motiv că, la timpul respectiv, convocarea membrilor nu s-a făcut cu 30 de zile înainte, așa cum se preciza în statut. 


Pentru aceste alegeri au fost înscriși pe listă 302 delegați și au fost prezenți 286. Delegații prezenți au făcut parte din toate cele 37 de filiale pe care le are UDTTMR cu excepția a două dintre ele, mai exact, Cumpăna și cea din București. 


Cu toate că mulți se așteptau să existe conflicte din cauza divergențelor ce există în cadrul UDTTMR, evenimentul s-a desfășurat în condiții de normalitate. De altfel, cei care îl tot contestau pe fostul președinte Gelil Eserghep nu au fost prezenți la acest eveniment însă au transmis public că, indiferent de rezultat, vor contesta în instanță și acest Congres pe motiv că nu trebuia organizat de Consiliul Reprezentanților, ci de cei care au fost delegați de fondatorii UDTTMR. 


Pe ordinea de zi s-au aflat 11 proiecte, toate fiind aprobate de cei prezenți. În altă ordine de idei, Gelil Eserghep a fost singurul candidat pentru funcția de președinte.


"Candidez din partea organizației Constanța. Noi avem un statut care nu permite decât o candidatură din partea fiecărei organizații, deci o organizație nu poate trimite decât un singur candidat. Constanța are astăzi cam cei mai mulți delegați, în total fiind 302 delegați. Am fost nevoiți din motive organizatorice și economice să reducem numărul celor care au venit la congresul precedent, au fost 404 delegați, acum sunt 302, dar acești delegați au rezultat în urma adunărilor generale ținute în toate organizațiile locale ale Uniunii noastre la care au participat peste 2.500 de oameni. Este un lucru foarte bun în condițiile în care am remarcat că peste 3.500 de membri și-au plătit cotizația până acum. Ținând cont de vremurile mai grele pe care le trecem este o dovadă de solidaritate și de unitate a tătarilor, pe care câteva voci stinghere, care sunt destul de vocale - când ești mic trebuie să strigi tare ca să fi auzit - nu pot în niciun caz aceste voci să strice coeziunea și unitatea de care dă dovadă comunitatea noastră", a spus Gelil Eserghep.


Ulterior, alegerea președintelui s-a făcut prin vot secret. La final, Gelil Eserghep a fost declarat președinte al UDTTMR, 272 de voturi fiind "pentru", un vot "împotrivă", iar celelalte anulate.


În altă ordine de idei, după finalizarea Congresului, aproximativ 500 de membri ai comunității tătare au participat la un marș comemorativ, organizat de UDTTMR, în memoria victimelor care au pierit în timpul Surghiunului din 18 mai 1944. Marșul s-a desfășurat pe traseul Gara Constanța (parc) - Bd. Ferdinand - Bd. I.Gh. Duca - Str. Ștefan cel Mare - Str. Mihai Viteazul - Bd. Ferdinand - Bd. Tomis (Platoul din fața Instituției Prefectului). Reprezentanții UDTTMR au depus un memoriu la Consulatul Republicii Turcia, unde au fost așteptați de către consulul general Mustafa Uygar Sertel, la cel al Federației Ruse la Constanța, unde memoriul a fost lăsat în cutia poștală, și la Instituția Prefectului Județului Constanța, unde participanții la marș au fost așteptați de subprefectul Levent Accoium.


Comentează știrea

wwww
22 mai 2017
Nu ne meriti dle Eserghep

NU ne meriti dle iti spunem ADIO de pe acuma BY BY .

sictirit
22 mai 2017
tiganiada

Câtă democrație în uniune ,1 candidat pentru postul de președinte ales cu 99% din voturi?!

Roman
22 mai 2017
Alegeri

Si eu ma mir. Asa ceva se intampla pe vremea comunistilor. Care este misterul : TOTI AU VOTAT FARA CRACNIRE CANDIDATUL UNIC. Au suferit mult datorita surghiunului din 18 mai 1944 ! Sa va aminteasca romanii cat au suferit 500 ani ! in urma navalirii turco/tatarilor ! Ar fi corect ca orice manifestare a acestei etnii sa inceapa cu urmatorul motto : POPOR ROMAN , IARTA-I PE STRAMOSII NOSTRI . Iar romanii va vor ierta , dar nu vor uita !

Răspuns la: tiganiada
Adăugat de : sictirit, 22 mai 2017
Câtă democrație în uniune ,1 candidat pentru postul de președinte ales cu 99% din voturi?!
Coranul
22 mai 2017
Ciolan de ros

Se cearta turcii pentru sefia udttmr, asa ii invata coranul?

YYY
22 mai 2017
YYY

YYY

yyy
22 mai 2017
yyy

Pentru cultura ta generala sunt tatari, nu turci...

Răspuns la: Ciolan de ros
Adăugat de : Coranul, 22 mai 2017
Se cearta turcii pentru sefia udttmr, asa ii invata coranul?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2129 secunde