Geoană: În iunie, Ponta mi-a zis că nu are nimic împotriva candidaturii mele la Președinție

374
Geoană: În iunie, Ponta mi-a zis că nu are nimic împotriva candidaturii mele la Președinție - mirceageoana-1321431386.jpg

Articole de la același autor

Președintele Senatului Mircea Geoană a susținut ieri seară, la Realitatea Tv, că în discuția avută în iunie cu Victor Ponta acesta i-ar fi spus că nu are nimic împotriva unei eventuale candidaturi la prezidențiale, admițând că această convorbire a fost "nesinceră" față de Crin Antonescu.

"Domnul Ponta mi-a spus că dacă vin în echipă și ne înțelegem cu toții nu vede niciun fel de problemă ca eu eventual să ocup eventual funcția de ministru de Externe într-un guvern al nostru viitor, deci ce a spus ieri că-i propusese lui Corlățean pur și simplu era invalidat în conversația cu mine, și mai mult decât atât, că nu ne intersectăm drumurile noastre, că nu suntem în coliziune pe drumul meu de încercare de a mai candida o dată la președinție și drumul său de a ajunge prim-ministru", a povestit Geoană, admițând că discuția era "oarecum nesinceră" față de Crin Antonescu.

"Mi-a zis (Ponta – n.r.) că nu are nimic împotriva unei eventuale candidaturi pentru că totul este la opțional. Cred că era o discuție onestă între mine și Ponta, așa cum e discuție onestă între mine și Crin", a relatat Geoană discuția din 7 iunie.

Președintele Senatului a venit, ca argument, cu declarații publice ale liderilor PSD care spuneau că prezidențiabilul USL va fi desemnat cel mai bine plasat în sondaje ori că este posibilă o eventuală rocadă între PNL și PSD privind candidatul de premier și cel de șef al statului. El a prezentat chiar o declarație a lui Victor Ponta, despre care a spus că a fost făcută pe 8 iunie, în care puncta că, deși Antonescu conduce în sondaje, în 2014 va fi desemnat prezidențiabil cel care la acel moment va fi cel mai bine plasat.

Pe de altă parte, Geoană s-a lansat într-un atac și la adresa celui propus drept succesor al său la șefia Senatului, criticându-l pe Titus Corlățean că, deși se ocupa de diaspora, "a pierdut alegerile" prezidențiale din 2009 pe segmentul românilor din străinătate. El a admis și că a greșit față de Adrian Năstase, la momentul 2006 și episodul "mătușa Tamara".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Își face Geoană partid ?
Luni, 14 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Geoană, cu un picior în afara PSD
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Ședință decisivă pentru Geoană
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Geoană, exclus din PSD
Pagina a fost generata in 0.4751 secunde