Geoană: Să plătească taxe și să ofere salarii în România la fel ca în Austria

151
Geoană: Să plătească taxe și să ofere salarii în România la fel ca în Austria - geoanataxe-1434882056.jpg

Articole de la același autor

Mircea Geoană afirmă că firmele austrice din România ar trebui să plătească taxe și să ofere salarii ca în Austria.

"Dacă regula europeană nu mai e valabilă și copiii românilor din Austria nu trebuie să primească alocație ca și cei austrieci pe motiv că alocația în România este mult mai mică, de ce să nu cerem firmelor austriece din România să plătească taxe și să ofere salarii în România la fel ca în Austria? Așa s-ar nivela foarte repede diferențele sociale pe care le tot acuză unii prin Europa, cărora le convine să facă profit mare pe seama nivelului scăzut de salarizare și de impozitare a profitului de la noi, dar țipă ca din gură de șarpe când trebuie să ofere drepturi egale noilor veniți în Europa", afirmă Geoană, citat de Error! Hyperlink reference not valid..

Ministrul de externe Sebastian Kurz a spus că statul plătește aproximativ 300 de euro pentru doi copii români ai căror părinți muncesc în Austria, la fel ca un salariu mediu în România. Acesta vrea însă ca valoarea alocațiilor să corespundă cu cea din țara de unde provin părinții copiilor respectivi și cere o reformă rapidă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană.

Acest lucru ar însemna ca pentru doi copii români cu părinți care muncesc în Austria statul să plătească doar aproximativ 30 de euro și nu 300.

Poziția sa a fost însă criticată de ministrul muncii, iar coaliția de guvernare va purta discuții pentru a ajunge la un punct de vedere comun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Mai 2015
Stire din Politică-Administrație : Mircea Geoană, audiat la DNA
Miercuri, 13 Mai 2015
Stire din Eveniment : UPDATE - Mircea Geoană, la DNA
Pagina a fost generata in 0.525 secunde