Ghid de la Guvern: Când să stingem lumina și când să oprim electrocasnicele

756
Ghid de la Guvern: Când să stingem lumina și când să oprim electrocasnicele - guvern-1662984482.webp

Articole de la același autor

Economisirea curentului se pare că devine deviza românilor în iarna ce vine. Guvernanții încearcă să ne convingă să consumăm cât mai puțină energie, așa că iau în calcul să elaboreze un ghid în care să ne explice exact cum să facem acest lucru. Practic, din acel ghid vom afla care sunt intervalele din zi în care curentul electric este mai scump și când să folosim electrocasnicele astfel încât facturile să nu explodeze, potrivit Antena3.ro

Autoritățile ar putea ieși pe piață cu un ghid prin care să explice populației cum sa facă economie atât la factura de curent electric dar și la gaze. Practic, să explice românilor care sunt intervalele din zi în care curentul electric e scump și când să folosească aparatura electrocasnică la costuri reduse la energie.

De exemplu, să nu lase în timpul zilei consumatori mari de energie în priză, pentru că atunci curentul e scump, să folosească mașina de spălat seara și să nu aspire ziua.

La fel și cu gazul. Să nu mai lase centrala pornită la o temperatura de 21-22 de grade în timpul zilei, atunci când nu e nimeni acasă, ci sub 20 de grade și să crească temperatura doar când ajung acasă. Mai mult decât atât, să țină deschise caloriferele doar în camera în care stau. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7523 secunde