Maria Stavrositu:

"Guvernarea USL reprezintă un bocanc pe gâtul statului de drept"

362
3
Deputatul PDL Maria Stavrositu consideră că atitudinea celor de la USL amintește mai degrabă de perioada de instaurare a comunismului sau nazismului decât de un sistem democratic, deoarece aceștia au început o ofensivă de intimidare fără precedent asupra instituțiilor statului.
"Evenimentele politice din ultimii ani au demonstrat că, după două decenii de la Revoluția din decembrie 1989, instituțiile democratice ale României există, în sfârșit, în adevăratul sens al cuvântului. Un premier corupt a fost condamnat definitiv de o instanță, oameni politici, indiferent de culoarea politică, au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, presa este mai liberă ca oricând. Toate acestea, însă, nu puteau fi pe placul tandemului Ponta - Voiculescu - Antonescu. Ceea ce a și declanșat isteria la adresa ordinii constituționale", spune Maria Stavrositu.
Ea a mai afirmat că ceea ce se întâmplă este în totală neconcordanță cu Constituția României, deoarece useliștii convoacă sesiuni extraordinare ale Parlamentului pentru schimbarea Avocatului Poporului, a celor doi șefi ai Camerelor și anunță că nu respectă deciziile Curții Constituționale.
"Pentru ei, nu mai contează faptul că premierul Victor Ponta nu are dreptul legal de a participa la summit-ul de la Bruxelles la Consiliul European, nu contează nici faptul că același premier este acuzat de un plagiat grosolan de tip copy-paste, nici că reprezentanții diplomatici ai democrațiilor tradiționale se declară îngrijorați de orice încercare de amenințare a independenței instituțiilor democratice din România. Nimic nu mai contează pentru Voiculescu&Co., cu excepția suspendării președintelui Traian Băsescu, chiar dacă nu există argumente constituționale", a mai precizat Maria Stavrositu.
Ea se arată îngrijorată că ceea ce face USL-ul de la preluarea guvernării nu este altceva decât mințirea continuă a poporului român, iar practicile celor două luni dezastruoase de guvernare reprezintă un bocanc pe gâtul statului de drept, un atac la adresa valorilor democratice și, nu în ultimul rând, un glonț în inima libertății câștigate atât de greu în decembrie ’89.

Comentează știrea

ALO!!!
6 iulie 2012
CANTA LA ALTA MASA...

Bai Stavrosito cat ai lins clantele la PSD si PNL, ai vazut ca nu te baga aia in seama pentru ca esti o persoana care nasti conflicte....Acum ai devenit aparatoarea dreptatii si a statului de drept, VEZI CA PDL-ul TE-A DAT AFARA!!! LA DAN DIACONESCU O SA CANDIDEZI....Apropo Statul de Drept invocat de tine este o nuanta care poate fi luata cu dubla masura...unde era statul de drept in dosarul Flota, dosarul Monica Iacob Ridzi, dosarul ALRO, dosarul Energiei a lui Videanu, dosarul daciilor logan a lui Blaga, dosarul primarului de la Cluj legatura cu BOC, dosarul lui FALCA, DOSARUL LUI PINALTI, SCRIPCARU si FLUTUR cu padurile, mai vrei sa-ti enumar...MANTA si BLEJNAR, unde dracu ERA STATUL DE DREPT SI LIBERTATEA JUSTITIEI?????

Părerologul de Constanța
6 iulie 2012
5 și 6 iulie – Cod portocaliu de caniculă în politica românească!

5 și 6 iulie – Cod portocaliu de caniculă în politica românească! Cum nimic nu este întâmplător sub soare,suprapunerea celor două coduri ,ambele portocalii,unul de temperatură ridicată adevărată,celălalt de "temperatură politică" insuportabilă ,se înscrie în același tipar...al extremelor... săbiile pe care Băsescu le-a tot zăngănit și ridicat,"la greu", se întorc,cum era de așteptat,împotriva sa...în sfârșit ! Fără lipsă de modestie,chiar dacă aș avea multe împotriva politicilor stângiste mincinoase ale PSD ului,nu i-am suspectat niciodată de prostie politică...nici conceptuală, nici acțională...Iată,că, acest partid,spre deosebire de PNL,nu se dezminte... mai bine-zis,nu-și dezminte inteligența politică și,pas cu pas,pregătește debarcarea căpitanului-pirat de la bordul vaporului său de peste 300 de metri lungime...și peste 40 lățime...cred că,era și cazu’…iar despre moment ce să mai vorbim… Liberalii,"tropăiesc" și ei,precum furnicuța pe lângă elefant…"tropăim,tropăim…!" Infatuarea politică nerușinată, a portocaliilor se întoarce împotriva lor și se transformă, în această vară caniculară într-un cod major de avarie…și ea tot portocalie… Același prieten hâtru,pe care-l am ,se întreba zilele trecute,când Băsescu se lăuda cu lipsa de masterate și doctorate și-și aducea în prim plan abilitățile de mariner capabil să conducă petrolierul Biruința ,citez : "Cum oare nu am avut,noi, șansa să fie numit la comanda Independenței…că avea și ăla același număr de 150 000 de tone….? " Se refera, cred,la faptul că am fi scăpat de toată această tevatură…cu Avocatul poporului,cu șefiile Senatului și Camerei Deputaților,cu modificările adoptate în viteză la funcționarea CCR ului…Și poate că,acești politrucieni s-ar fi aplecat cu mai mare atenție asupra a ceea ce au de fapt de făcut…nu asupra vendetelor politice,a căror costuri economice și sociale ,le suportăm noi,mujicii cetățeni… De fapt,Marele Rău,ni l-am făcut noi,cu mâinile noastre,aplicând ștampila acolo unde nu trebuie…și nu o singură dată,ci de TREI ORI !!! Cred că Referendumul care urmează va rezolva odată pentru întotdeauna PROBLEMA BĂSESCU ! Oricum,acest individ malefic,a intrat deja în istorie…de ce să nu avem și noi faliții noștrii…micii noștri dictatori ratați…?! Problema este că,dacă Problema Băsescu va dispărea, Problema Națională va cunoaște o acutizare fără precedent…în absența unei Opoziții puternice…mai spuneam eu că nu este bine să ținem toate ouăle în același coș…părerea mea… Dacă vara aceasta,canicula se va solda cu victime…din lumea politică…trebuie să fim foarte atenți cu toamna care va veni…poate cu alegeri anticipate pentru președinte și "la termen" pentru parlamentare…Așadar,atenție mare la codurile care vor urma,de ploi,furtună,tornade și chiar de …ninsori abundente,din tot spectrul politic de culori disponibile…mai ales ,galben,din ce în ce mai pal…și roșu aprins…din ce în ce mai aprins…cred eu,părerea mea…

Sida lu` Eba
6 iulie 2012
Mai e Dobiboci

80=180,era democratic.Acu,pentru ca astia vor sa aduca matematica la nivelul ei-sunt cu bocancul!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4376 secunde