Guvernul a aprobat metodologia de clasificare și ierarhizare a universităților

1197

În ședința Executivului a fost aprobat setul de criterii ce va sta la baza clasificării universităților și ierarhizării programelor de studii, universitățile riscând sancțiuni dacă vor raporta date false în vederea ierarhizării lor.
"Evaluarea se va realiza în funcție de calitatea predării și învățării în universități, cercetarea științifică, relația universității cu mediul extern și capacitatea instituțională de a-și atinge obiectivele și de capacitatea de schimbare și modernizare", a declarat ministrul Educației, Daniel Funeriu.
Acesta a precizat că universitățile au raportat deja o serie de indicatori, corectitudinea lor fiind supusă unor verificări de către minister. De altfel, noua Lege a educației prevede sancțiuni pentru universitățile care își falsifică raportările către minister privind criteriile de performanță.
Funeriu susține că noua metodologie va elimina posibilitatea stabilirii în mod discreționar, de către aparatul ministerial, a numărului de locuri la programele de licență, masterat și doctorat.
"Statul va aloca resurse acolo unde există posibilitatea de a face performanță. Fie într-un program de licență, al cărui absolvenți pot fi absorbiți foarte bine pe piața muncii locale, fie o universitate care face o cercetare științifică de calitate pe baza criteriilor internațional acceptate. Obiectivul este de a da posibilitatea studenților de a ști unde este mai bine să meargă pentru a-și atinge obiectivele în viață și posibilitatea statului de a finanța performanța", a mai spus Daniel Funeriu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4263 secunde