600 de milioane de euro pentru continuarea finanțării proiectelor europene

1056

Primul-ministru Emil Boc a anunțat, ieri, aprobarea de către Guvern a unei alocări temporare de la Trezorerie de aproximativ 600 de milioane de euro pentru asigurarea finanțării în continuare a programelor și proiectelor europene până la reluarea plăților de către UE. De asemenea, Guvernul a reglementat, în conformitate cu solicitările Comisiei Europene, partajarea atribuțiilor între diversele autorități care lucrează și gestionează fonduri europene. Astfel, potrivit premierului s-a stabilit ca responsabilitatea globală în gestionarea și implementarea proiectelor cu finanțare europeană să revină autorităților de management.
Alocarea temporară de aproximativ 600 de milioane de euro aprobată ieri, de Guvern va fi repartizată pe ministere, cei mai mulți bani ajungând la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (980 milioane lei), iar cei mai puțini la Ministerul Administrației și Internelor (45 milioane lei).
"Concret, proiectele vor continua să fie implementate, iar acești bani vor fi folosiți și pentru plățile aferente documentelor depuse deja la Autoritatea de Certificare a Plăților, dar și pentru documentele care vor fi depuse până la 30 septembrie, urmând ca cererile de plată să fie înaintate după această dată Comisiei Europene, iar banii să se reîntoarcă până la sfârșitul lunii decembrie. Pe măsură ce autoritățile de management depun documentele, Autoritatea de Certificare a Plăților va verifica și va efectua plățile", a explicat ministrul Finanțelor Publice, Gheorghe Ialomițianu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5965 secunde