Guvernul a modificat normele metodologice pentru reabilitarea termică prin credit a clădirilor de locuit

514

Articole de la același autor

Guvernul României a aprobat, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, modificarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanței de urgență 69/2010 privind reabilitarea termică a clădirilor de locuit, în scopul impulsionării lucrărilor de reabilitare termică și pentru reducerea consumului de energie a locuințelor.
Astfel, conform noilor norme aprobate de Guvern, asociațiile de proprietari pot solicita un credit garantat de stat și cu dobândă subvenționată, pentru reabilitare termică, dacă nu înregistrează mai mult de două rate scadente și neachitate la plata facturilor la utilități.
Potrivit unui comunicat de presă, lista lucrărilor de reabilitare termică eligibile pentru contractarea creditelor cu garanție guvernamentală și dobândă subvenționată, a fost completată cu lucrări de reparare/ închidere a balcoanelor.
De asemenea, actul normativ vizează explicitarea modalității de încheiere a contravențiilor de fidejusiune, în cadrul instituțiilor bancare, de către proprietarii clădirilor de locuit unifamiliale la contractarea creditului pentru realizarea lucrărilor de reabilitare termică . Membrul/membrii asociațiilor de proprietari care finanțează din venituri proprii cota-parte ce îi/le revine din valoarea totală a cheltuielilor prevăzută în devizul general, nu încheie convenție de fidejusiune. Direcțiile generale ale finanțelor publice județene/a municipiului București sunt mandatate să încheie aceste convenții în numele Ministerului Finanțelor Publice.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 25 August 2011
Stire din Social : Deschideți ușa recenzorilor!
Pagina a fost generata in 0.3204 secunde