Guvernul restituie primăriilor fonduri totale de 107 milioane lei din banii retrași în luna mai

209
Guvernul restituie primăriilor fonduri totale de 107 milioane lei din banii retrași în luna mai - dsc946265930200-1342620857.jpg
Guvernul a decis, astăzi, să ramburseze primăriilor fonduri totale de 107,5 milioane lei, după ce, în luna mai, le-a retras banii alocați de Cabinetul Ungureanu pentru cheltuieli curente și cofinanțarea unor proiecte europene.

Banii vor fi acordați din Fondul de rezervă al Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, a amintit că actualul Executiv a retras banii primăriilor după ce a constatat că multe dintre unități nu aveau datorii și nici necesități de cofinanțare a proiectelor UE.

"Actualul guvern a constatat că execuția bugetului general consolidat la 30 aprilie 2012 înregistra un deficit care reprezenta, după numai patru luni, aproape jumătate din deficitul bugetar aprobat pe întregul an. De asemenea, actualul Guvern a constatat că unele unități administrativ-teritoriale au primit sume din Fondul de rezervă fără să existe temeiul unor arierate sau al unor proiecte de finanțare externă", a spus Zaharescu.

Potrivit Mediafax, datele transmise până la 5 iulie de către direcțiile finanțelor publice județene relevă că sunt preluate fonduri totale de 392,6 milioane lei din suma totală alocată de Guvernul Ungureanu. Din verificările Ministerului Finanțelor a rezultat în același timp că 47% dintre localitățile beneficiare nu au avut arierate sau proiecte UE de cofinanțat.

Până la data intrării în vigoare a ordonanței prin care Guvernul Ponta a dispus restituirea fondurilor au fost însă cheltuite 224,3 milioane lei, din care 145,8 milioane lei au fost "utilizate contrar legii", afirmă purtătorul de cuvânt.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4661 secunde