Guvernul va aproba angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul

294
Guvernul va aproba angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul - guvernoug-1603904953.jpg

Articole de la același autor

Guvernul urmează să aprobe, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind angajarea a 200 de medici care au finalizat rezidenţiatul în diferite specialităţi - ATI, urgenţă, pneumologie, infecţioase, epidemiologie şi radiologie şi care, după o perioadă de activitate de 6 luni la Spitalul Gerota, să fie repartizaţi fără concurs în unităţile spitaliceşti unde există posturi vacante.


Potrivit notei de fundamentare, proiectul de act normativ dezbătut în primă lectură în şedinţa de săptămâna trecută prevede înfiinţarea unui nou compartiment, Compartimentului Suport COVID-19, în cadrul Spitalului de Urgenţă Profesor Dr. Dimitrie Gerota Bucureşti, aflat în structura Ministerului Afacerilor Interne, care va avea încadraţi medici rezidenţi anul IV-V şi medici specialişti în gestionarea cazurilor COVID-19.


Tot acolo se spune că va fi valorificat personalul medical în specialităţile anestezie terapie intensivă (ATI), urgenţă, epidemiologie, radiologie, boli infecţioase, pneumologie care a promovat examenul de specialitate în anul 2020, dar care nu are post asigurat, prin încadrarea lui, pe perioada situaţiei de risc epidemiologic, la Compartimentul Suport COVID-19, creat la Spitalul de Urgenţă Profesor Dr. Dimitrie Gerota.


„Medicii încadraţi vor putea fi detaşaţi prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă la unităţi sanitare aflate în nevoie şi vor contribui astfel la asigurarea suportului medical pacienţilor confirmaţi pozitiv. La încetarea perioadei pentru care au fost angajaţi, medicii pot fi încadraţi pe perioada nedeterminată în unităţi sanitare din sistemul public, astfel încât să-şi poată exercita profesia de medic în ţară”, conform notei de fundamentare.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.592 secunde