Guvernul vrea să redeschidă angajările pentru instituțiile care derulează programe finanțate de UE

453
Guvernul pregătește un proiect de lege prin care să redeschidă anagajările de personal în administrație, pentru instituțiile care derulează programe finanțate din fonduri UE, considerând că introducerea unor astfel de excepții de la restricțiile de angajare va accelera absorbția banilor comunitari, relatează Mediafax.

Proiectul de lege privind angajarea de personal contractual pentru proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile va fi aprobat de Executiv până la sfârșitul lunii aprilie și prezentat Parlamentului cu solicitarea de aprobare până cel târziu la finele lunii iunie.

"Proiectul reglementează angajarea de personal suplimentar, în afara numărului maxim de posturi aprobat prin actul normativ de organizare și funcționare, de către instituțiile care gestionează programele operaționale finanțate din instrumente structurale, pentru realizarea acestor atribuții. Actul normativ va contribui la consolidarea capacității administrative a acestor instituții și, implicit, la accelerarea procesului de absorbție a fondurilor structurale și de coeziune", se arată într-un document guvernamental.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7076 secunde