Hotărârile Consiliului Local Corbu au fost anulate, din nou, în instanță

5343
Actele administrative emise de Consiliul Local Corbu au intrat în atenția Prefecturii Constanța încă din 2009, atunci când reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, a atacat în instanță o serie de hotărâri de CL din cauza faptului că, pentru acestea, nu a fost depusă documentația aferentă, aspect care contravine legislației în vigoare. Concret, hotărârile au fost atacate în contencios administrativ, potrivit prevederilor Legii 340/2004 privind prefectul și instituția prefectului cu modificările și completările ulterioare.
Astfel, în urmă cu aproximativ o săptămână, Prefectura Constanța a anunțat că instanța s-a decis pe marginea a opt hotărâri de Consiliu Local, adoptate în ședința din 27 februarie 2009, hotărâri care au fost anulate pe motiv că erau nelegale.
Ieri, Instituția Prefectului a reve-nit, anunțând că pe 30 martie in-stanța a anulat alte opt hotărâri emise de Consiliul Local Corbu, declarându-le nelegale. Conform informațiilor furnizate de Prefectură, este vorba de HCL 3, referitoare la contractul-cadru pentru furnizarea apei menajere, HCL 4, legată de aprobarea unui studiu de oportunitate și întocmirea unui PUZ, HCL 7, privind aprobarea modificării HCL 179 din 30 octombrie 2008, HCL 8, referitoare la aprobarea modificării HCL 191 adoptată pe 7 noiembrie 2008. Totodată, au fost anulate, în contencios administrativ, și HCL 16, HCL 17, care făcea referire la aprobarea realizării investiției "Teren de sport artificial acoperit cu balon hidrostatic în curtea Școlii Generale nr.1, comuna Corbu", dar și HCL 20. Nu în ultimul rând, HCL 21 a fost, și ea, anulată. Menționăm că aceste acte emise de CL Corbu, menționate mai sus și declarate nelegale de instanță, au fost votate în ședința din 29 ianuarie 2009.
Pe parcursul anului 2009, Palaz a atacat în contencios administrativ 20 de hotărâri adoptate de CL Cor-bu, dintre care una a fost revocată, în vreme ce 19 au fost declarate nelegale de instanța de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3453 secunde