Scandal cu îmbrânceli la Primăria Năvodari

4537
Scandal cu îmbrânceli la Primăria Năvodari - 6416a95ebffc360923c5afba37556b62.jpg
În cursul zilei de ieri, sediul Primăriei Năvodari a fost "gazda" unui scandal de proporții, care s-a lăsat cu intervenția polițiștilor comunitari din oraș, dar și cu cea a Poliției Locale. Concret, potrivit declarațiilor primarului Nicolae Matei, doi consilieri locali, în persoanele democrat-liberalului Stere Sponte și liberalului Jean Paul Tucan, ar fi făcut scandal la registratura Primăriei pe motiv că un funcționar public a avut obiec-ții legate de înregistrarea unei adrese către edilul-șef. Conform spuselor lui Matei, Sponte și Tucan au solicitat ca ședințele Consiliului Local să aibă loc, începând din aprilie, după data de 15 a fiecărei luni. În această ordine de idei, primarul a explicat, pentru Cuget Liber, că, pe fondul neînțelegerilor create între aleșii locali și funcționarul public a început scandalul, scandal care a culminat cu apariția, la fața locului, a trei polițiști comunitari, care i-au evacuat pe Sponte și Tucan din sediul Primăriei pentru perturbarea liniștii publice. Mai mult, susține primarul Nicolae Matei, liberalul Jean Paul Tucan ar fi spart geamul registraturii din sediul administrației publice locale. Potrivit unui comunicat de presă dat publicității ieri după-amiază de Primăria Năvodari, cei doi consilieri "au bruscat-o pe angajata Primăriei Năvodari, doamna Badea Gabriela, adresându-i chiar și injurii, expresii vulgare, amenințări".

"O prostie dusă la extrem"
De cealaltă parte, consilierul PDL Stere Sponte susține că ceea ce s-a întâmplat, concret, a fost "o prostie dusă la extrem" și asta pentru că un funcționar public a refuzat să le înregistreze cererea, document semnat de nouă consilieri locali. Sponte a ținut să precizeze faptul că atât el, cât și Tucan i-au explicat funcționarului că este obligat să înregistreze cererea și că nicio dispoziție a primarului nu îl împiedică să facă asta. Între timp, conform declarațiilor pede-listului, la fața locului au apărut trei polițiști comunitari care i-ar fi luat pe sus pe el și pe consilierul local PNL și i-ar fi dat afară din Primărie. Concomitent, așa cum afirmă Sponte, la incident s-au prezentat și doi agenți ai Poliției Locale Năvodari.
Evenimentul s-a finalizat, așa cum declară primarul Matei, cu o plângere penală pe care el o va înainta împotriva celor doi aleși locali, cel mai probabil pentru dis-trugere, în timp ce Sponte a declarat că el și Tucan au depus deja plângeri la Poliție: una împotriva funcționarului public care a refuzat înregistrarea adresei, alta împotriva celor trei polițiști comunitari care, spune el, i-ar fi evacuat în mod abuziv. În plus, consilierul PDL a ținut să remarce că geamul nu a fost spart de Tucan ci, în mod accidental, de un polițist comunitar, în timpul unei așa numite altercații fizice prin care se intenționa scoaterea liberalului din sediul Primăriei. Plângerile au fost depuse pentru abuz în serviciu.
Nu în ultimul rând, de menționat este că edilul-șef a declarat că Poliția Comunitară le-a aplicat celor doi consilieri amenzi în valoare de 25 milioane lei vechi fiecare. Despre acest aspect, pedelistul Stere Sponte a mărturisit că nu știe nimic, că nu a fost înștiințat de așa ceva, dar că, în cazul în care acest aspect se confirmă, va contesta contravenția.
Trebuie precizat că am încercat să aflăm și un punct de vedere al liberalului Jean Paul Tu-can vizavi de evenimentele care s-au succedat ieri, dar acesta din urmă nu a putut fi contactat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9661 secunde