Traian Băsescu:

"Îmi asum promulgarea Codului de Procedură Penală. Dar trebuie corectat"

87
1

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, ieri, că își asumă promulgarea Codului de Procedură Penală pentru că asta este responsabilitatea pre-ședintelui. În același timp, el a precizat că își asumă și eroarea de a nu fi înțeles sensul articolului 140.
"Asta nu înseamnă că el nu trebuie corectat. Așa cum pe 15 octombrie noaptea s-a elaborat o ordonanță de urgență pe care domnul Ponta a aprobat-o pe 16 octombrie pentru a rezolva problemele de interese din ASF, la fel poate să rezolve și problema Codului de Procedură Penală. Statul rămâne fără mijloace de a identifica și preveni acte de genul următor: abuz în serviciu, trafic de influență, fraude fiscale, trafic de persoane, criminalitate transfrontalieră, comercializare sau tranzit de droguri, toate acestea se urmăresc prin mijloace tehnice; or, din acest punct de vedere, articolul 140 ia organelor statului capacitatea de a prinde rețele sau oameni implicați în astfel de ilegalități. Dacă primul ministru nu își asumă emiterea unei ordonanțe de urgență care să corecteze neajunsurile articolului 140, este emblema corupției", a spus președintele Traian Băsescu.


Comentează știrea

emil
31 ianuarie 2014
......

cunoștințele juridice ale lui Băsescu se limitează la încadrarea juridică a aducerii de blugi de la Istanbul, altceva nu știe.

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Politică-Administrație : Traian Băsescu, vizită în Israel
Pagina a fost generata in 0.5957 secunde