Traian Băsescu nu va semna acordul cu FMI

189
Traian Băsescu  nu va semna acordul cu FMI - basescufmi-1390489020.jpg
România riscă să rămână fără acordul cu Fondul Monetar Internațional. Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, Traian Băsescu intenționează să nu semneze acordul cu Fondul.
Președintele a spus ieri, la întâlnirea cu delegația FMI în România, că nu va susține introducerea accizei pe combustibil, precizând că nu va bloca decizia Guvern-FMI, de data aceasta, dar să nu i se ceară să semneze aceste negocieri, informează Mediafax.
Președintele Traian Băsescu și-a exprimat speranța că această misiune a Fondului Monetar Internațional în România va avea succes. Șeful statului a adăugat: "Privind la ultima misiune a FMI din țara noastră, ne-am recăpătat vechile obiceiuri. Imediat cum avem o mică creștere, începem să cheltuim mai mult și mai mult, iar acest lucru pregătește România pentru o nouă criză".
Șeful statului a criticat în discuțiile cu FMI măsurile pe care Guvernul vrea să le ia privind introducerea de noi taxe.
"Mă uit, acum, la cheltuielile Guvernului, un buget relaxat din punctul de vedere al cheltuielilor, și bineînțeles că, din cauza ineficienței colectării taxelor, noi taxe au fost introduse. Nu critic lărgirea bazei de impozitare, o susțin, dar exagerările de a pune taxe noi pe energie și acciza pe combustibil în special, consider că este o mare greșeală care va afecta și economia și populația", a spus Traian Băsescu.
Președintele a ținut să menționeze că responsabilitatea pentru introdu-cerea acestor măsuri este a Guvernului și a Fondului Monetar Internațional.
"Bineînțeles, responsabilitatea este a Guvernului și a dumnea-voastră, dar o asemenea taxă nu va fi susținută, public, de către mine, pentru că nu cred că aceasta este o soluție rezonabilă. Nu blochez decizia dintre dumneavoastră și Guvern, de data aceasta, dar nu îmi cereți să semnez aceste negocieri!", a anunțat Traian Băsescu.
Președintele a amintit în cadrul discuției cu delegația FMI despre situația din anul 2010, când Guvernul de la acea dată a luat măsuri dramatice pentru reducerea deficitului bugetar, prin tăierea cu 25% a salariilor bugetarilor, prin introducerea de taxe noi, liberalizarea pieței muncii, reducerea numărului de posturi în sectorul bugetar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4834 secunde