Băsescu reclamă agresiuni ale unor parteneri europeni

175
2
Băsescu reclamă agresiuni  ale unor parteneri europeni - basescureclama-1389804131.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu a acuzat, ieri, "agresiuni" ale unor parteneri europeni, referindu-se la măsuri impuse după ridicarea restricțiilor pe piața muncii și la condițio-nalitățile pentru Schengen, el susținând că "realitatea de fapt trebuie să devină realitatea de drept, stabilită prin tratate".

Președintele a afirmat, la întâlnirea anuală cu diplomații acreditați la București, că "cetățenii români devin victime ale abordărilor naționaliste".

"Suntem în mod particular îngrijorați de modul în care a fost și este gândită întâm-pinarea ridicării restricțiilor pe piața muncii", a adăugat șeful statului.

Menționând că unele state europene au imaginat măsuri de protecție a sistemelor de ajutoare sociale, Traian Băsescu a avertizat că se fac astfel diferențieri între cetățenii europeni.

"Asemenea măsuri reflectă o întoarcere către naționalism, ceea ce poate fi îngrijorător pentru UE", a adăugat președintele.

El a arătat, totodată, că "împiedicarea" aderării la Schengen începe să fie percepută drept o disponibilitate a unor state membre de a interpreta diferențiat prevederile din tratatele europene.

Comentează știrea

admirator
16 ianuarie 2014
corect,

bravo Base!

Aurelia Ionescu
25 ianuarie 2014
basescu reclama...

Oare nu esti si tu un pic vinovat tovarase besescu....

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2637 secunde