Traian Băsescu, vizită în Israel

111
1
Traian Băsescu, vizită în Israel - traianbasescu1-1390205913.jpg

Articole recomandate

Președintele Traian Băsescu, aflat în vizită de stat în Israel, a fost primit, în această dimineață, la Ierusalim, de omologul israelian Shimon Peres. 


Pe agenda întâlnirii de la Reședința Prezidențială "Beit Hanasi" se află de asemenea un cuvânt de mulțumire adresat de președintele României, semnarea în Cartea de Onoare și convorbiri oficiale cu participarea membrilor celor două delegații oficiale.


Tot luni, la ora 11.00, la sediul Guvernului, sunt programate scurte declarații de presă ale președintelui României și ale prim-ministrului Statului Israel, Benjamin Netanyahu, urmate de convorbiri ale celor doi oficiali, iar la ora 12.10, la Muntele Herzl, Cimitirul Eroilor Israelieni, va avea loc un ceremonia de depunere a unei coroane de flori la mormântul lui Theodor Herzl.


Președintele Traian Băsescu va vizita, la ora 12.20, Muzeul Memorial al Martirilor și Eroilor Holocaustului "Yad Vashem", urmând ca la ora 12.40 să se desfășoare ceremonia de aprindere a "Flăcării Veșnice" și depunerea unei coroane de flori la Memorialul Martirilor.


Traian Băsescu mai are trecută în agenda vizitei de stat vizitarea Memorialului Copiilor și semnarea în Cartea de Onoare, precum și participarea la semnarea Declarației de cooperare între Administrația Prezidențială din România și Memorialul Martirilor și Eroilor Holocaustului "Yad Vashem" din Israel pentru combaterea discriminării, intoleranței și antisemitismului.


Conform programului, la ora 13.45, ministrul Afacerilor Externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, va oferi un dejun în onoarea președintelui României, iar la ora ora 16.15, președintele se va afla în Orașul Vechi, unde va vizita Biserica Sfântului Mormânt și Zidului Plângerii.


De asemenea, la ora 19.00 va avea loc un dineu de stat oferit de președintele Statului Israel, Shimon Peres, în onoarea președintelui României, Traian Băsescu, la reședința prezidențială "Beit Hanasi", anunță Mediafax.


Comentează știrea

Aurelia Ionescu
25 ianuarie 2014
Basescu in vizita...

Imi pare ca joci periculos in politica "esterna ",tovarase besescu. Vezi ca nu cumva sa-ti taie arabii putzulica...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5462 secunde