Incertitudine totală în interiorul AUR Constanţa. Cine va prelua conducerea formaţiunii?

2540
Incertitudine totală în interiorul AUR Constanţa. Cine va prelua conducerea formaţiunii? - fondaur-1673282561.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 6 decembrie 2020, în urma alegerilor parlamentare, Alianţa pentru Uniunea Românilor (AUR) a „câştigat” patru parlamentari din Constanţa. Este vorba despre deputaţii Dumitru Focşa şi Dănuţ Aelenei şi despre senatorii Evdochia Aelenei şi Sorin Mateescu.

AUR a dovedit încă de la început că este o formaţiune care crede în valorile neamului românesc, aşa cum o spun cei din interiorul partidului, şi membrii acestei formaţiuni au fost vocali ori de câte ori au avut ocazia. Și totuși, ca în orice partid, în interiorul AUR au existat şi neînţelegeri care au avut repercusiuni serioase.


La finalul lunii martie a anului trecut, Dănuţ Aelenei a luat decizia de a demisiona din grupul parlamentar AUR după un conflict pe care l-a avut cu preşedintele AUR Constanţa, Dumitru Focşa. La acea dată, Aelenei a acuzat un posibil atentat asupra sa şi soţiei sale atunci când aceştia se aflau în drum spre Bucureşti. La auzul acestor afirmaţii, Dumitru Focşa a declarat pentru „Cuget Liber“ că Aelenei are probleme serioase de sănătate, mai ales mintale.
 

„Aelenei nu şi-a luat pastilele la timp. Omul este paranoic. Nu am eu ce să comentez. Să comenteze medicii de specialitate. Suntem şocaţi. El vede atentate prin benzinării de parcă este cine ştie ce persoană importantă. Cine este el? Credeţi că noi avem timp de aşa ceva? Sunt atâtea lucruri de făcut în ţara asta şi noi ne ocupăm de Aelenei, care a luat 38 de voturi. A vrut să fie cunoscut, să îşi facă imagine. Nu cred nimic din toate lucrurile astea. Nu suntem copii. A căzut în ridicol. Nu îl dăm noi afară din partid. A plecat singur. Sper că înţelegeţi ce vă spun. Păi ce este aici, autogară? Dacă a plecat, a plecat. Noi nu facem circ aici. Cum să îl înjur eu pe Aelenei? Mergeam repede pe scări şi era să cad şi i-am zis doar să se dea din calea mea. Atât”, a declarat atunci Focşa.


Demisia lui Aelenei a venit la doar două zile după Congresul AUR, acolo unde s-a luptat cu George Simion pentru şefia partidului şi a obţinut doar 38 de voturi.

Evident că, după demisia lui Dănuţ Aelenei din grupul parlamentar AUR, a urmat şi demisia soţiei acestuia, senatoarea Evdochia Aelenei. Cei doi nu mai fac parte din AUR, însă au rămas independenți în Parlamentul României.

Deputatul Focşa a plecat din AUR după ce şi-a bătut soţia

Faptul că AUR rămâne un partid controversat s-a dovedit şi după despărţirea de soţii Aelenei. Pe data de 5 ianuarie a acestui an, lumea politică din Constanţa a fost zguduită după aflarea unei veşti incredibile. Dumitru Focşa şi-a agresat soţia în urma unui conflict între cei doi, iar aceasta din urmă a anunţat imediat autorităţile, având nevoie chiar de îngrijiri medicale. Imediat după acest incident, conducerea AUR a anunţat că va demara o anchetă internă, ceea ce s-a şi întâmplat. Apoi, a venit verdictul. Dumitru Focşa a fost exclus din partidul din care făcea parte. Totuşi, Focşa a anunţat că nu va renunţa la funcţia de deputat şi va rămâne în Parlamentul României pentru a lupta chiar pentru o cauză pe care el a ignorat-o: eliminarea şi sancţionarea drastică a violenţei în familie.

Totul pare uşor bizar, având în vedere că acest demers vine din partea unui om care şi-a transformat în miez de noapte soţia în sac de box.


„Tensiunile din căsnicie au venit pe fondul dedicării mele totale în cariera politică, muncind șapte zile din șapte atât la București, cât și în teritoriu, acolo unde am fost mereu prezent pentru a asculta doleanțele cetățenilor. În acești doi ani nu am fost numai un parlamentar al partidului AUR, ci un parlamentar al constănțenilor. Stau dovadă mesajele de susținere primite de la cetățeni, ceea ce nu arată altceva decât că mi-am făcut datoria. E timpul să lăsăm deoparte demagogia în favoarea unei dezbateri sincere și generarea de soluții relevante pentru stoparea violenței din familiile noastre. Căsnicia mea a fost afectată de violență, de aceea lăsați-mă să mă dedic acestei cauze din poziția de parlamentar. Divorțul sau reconcilierea cu soția mea sunt probleme strict personale, de aceea vă rog să mediatizați fapte însoțite de soluții și nu persoane”, este doar o parte din postarea lui Dumitru Focşa pe Facebook, acesta nedorind să discute cu presa locală sau naţională despre cele întâmplate.


Echipa „Cuget Liber“ l-a contactat şi pe senatorul Sorin Mateescu, cel care ar putea prelua şefia AUR filiala Constanţa. Din păcate, acesta nu a răspuns la telefon, astfel că nu ne rămâne decât să ne punem întrebarea: cine va fi noul şef AUR la Constanţa?



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9242 secunde