X

Infrastructură nouă de apă şi canalizare în mai multe comune din judeţul Constanța

573
Peste 56 milioane de lei se vor investi în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare din zonele de implementare ale contractului de lucrări CL 24 - Rețele apă Cernavodă, Făclia și Tortoman. Aducțiuni Făclia, Cernavodă. Rețele de canalizare Cernavodă, Satu Nou și Mircea Vodă.

Contractul de lucrări a fost semnat, recent, la sediul RAJA SA din Constanța, în prezența directorului general al societății, Aurel Presură, a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, și a reprezentanților primăriilor din localitățile care vor beneficia de investițiile prevăzute a fi finanțate prin contract, respectiv viceprimarul orașului Cernavodă, Şerif Cîrjali, primarul comunei Tortoman, Lucian Chitic, și primarul comunei Mircea Vodă, George Ionașcu.Contractul are o valoare totală de 56.393.428,97 lei cu TVA și face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA SA Constanța, derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), Axa Prioritară 3 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu în condiţii de management eficient al resurselor, sprijinit financiar de Comisia Europeană.

Implementarea acestui contract este de o importanță majoră pentru creșterea calității vieții locuitorilor din localitățile Cernavodă, Făclia, Tortoman, Mircea Vodă și Satu Nou și pentru conformarea la directivele europene. Lucrările de reabilitare și extindere a rețelelor de alimentare cu apă și a celor de canalizare cuprind 21 km rețea apă potabilă, peste 25 km rețea de canalizare, 605 cămine de vizitare, 1.294 racorduri noi, 7 stații de pompare apă uzată și 9,3 km conducte de refulare.

„Fără apă, fără rețea de canalizare, fără drumuri sau alte utilități, nu putem vorbi de dezvoltare, iar fondurile europene sunt un ajutor major pentru dezvoltarea județului nostru. Mă bucur când văd constructori locali. Aceasta îmi dă mari speranțe că ne putem dezvolta, că putem crea locuri de muncă!”, a declarat preşedintele CJC, Mihai Lupu.63 de şantiere, în tot judeţul

Potrivit directorului RAJA, acesta este cel de-al 40-lea contract şi mai urmează încă 10. „Avem 63 de şantiere deschise, avem foarte multe lucrări complicate, pentru că vorbim de canalizări, stații de pompare, stații de epurare, lucrări pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit. Semnăm contracte, urmărim proiectele, facem recepții pentru lucrările finalizate. Avem mult de lucru și suntem norocoși că beneficiem de întreg sprijinul Consiliului Județean. De asemenea, sunt convins că ne vom bucura și de suportul primăriilor din zonele de implementare, deoarece vorbim de investiții făcute în sprijinul cetățeanului”, a spus Aurel Presură.

Investiţiile care urmează a fi efectuate în cadrul contractului se vor derula pe o perioadă de 18 luni şi vizează extinderi ale conductelor de alimentare cu apă, distribuție, canalizare, dar şi construcţia de staţii de pompare a apelor uzate.

„Pentru comuna Mircea Vodă este o zi importantă pentru că de mult timp cetățenii așteptau creșterea gradului de confort și condiții mai bune de viață. Mulțumesc și felicit RAJA pentru că am ajuns la acest moment! Sunt convins că proiectul va fi dus la bun sfârșit!”, a precizat şi primarul comunei Mircea Vodă, George Ionașcu.Lucrările de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă și de canalizare au în vedere îmbunătățirea siguranței și funcționalității sistemului, creşterea duratei de viaţă a acestuia, asigurarea calității apei furnizate şi a accesului la infrastructura de apă şi apă uzată și, nu în ultimul rând, reducerea riscurilor de poluare a mediului, prin mărirea ratei de colectare a apelor uzate menajere.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7509 secunde