Infrastructură nouă la Cernavodă

91

Articole de la același autor

Chiar dacă inundațiile de la începutul lunii au provocat multe pagube la nivelul infrastructurii, imaginea de astăzi a orașului Cernavodă contrazice tristul episod. Visul urât a fost unul de scurtă durată, iar străzile distruse de vâltoarea apei au intrat rapid într-un program de reabilitare. Potrivit reprezentanților Primăriei Cernavodă, la sfârșitul acestei săptămâni se va finaliza acțiunea de reabilitare a trotuarelor și a străzilor.

Drept urmare, peste 370.000 de lei au fost investiți în lucrările de reparații ale străzilor și trotuarelor afectate. Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu de reabilitări inițiat de primarul Gheorghe Hânsă.

Astfel, zeci de echipe ale SC Gospodăria Comunală SRL au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt și pentru a reabilita vechile rigole.

De asemenea, a fost inclusă în acest program și reabilitarea clădirii Policlinicii din Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperișul clădirii se afla în stare gravă de degradare pentru că nu a mai beneficiat de lucrări de reparații, iar activitatea celor două cabi-nete medicale era îngreunată.

"Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile de reabilitare a încă trei clădiri din zonele NORD și strada Călărași, care adăpostesc aproximativ 30 de familii. De asemenea, au fost investiții 450.000 de lei în moder-nizarea uneia dintre arterele principale ale orașului. După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza defecțiunilor, strada Independenței este aproape complet reabilitată. Acțiunea a durat aproximativ un an, timp în care a fost înlocuită întreaga rețea de încălzire și canalizare din zonă, au fost reconstruite trotuarele și turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Strada necesita urgente reparații deoarece traversează întreaga localitate, iar traficul în această zonă este foarte intens. La sfârșitul acestei săptămâni va fi turnat ultimul strat de binder, iar luni va fi din nou destinată circulației", a spus edilul Gheorghe Hânsă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Iulie 2013
Stire din Politică-Administrație : Tratamente gratuite la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.675 secunde