Inițiativa România Liberală vrea listă comună a dreptei pentru alegerile europarlamentare

78
Președintele Consiliului Director al Inițiativei România Liberală (IRL), Vlad Moisescu, susține că la europarlamentarele din 2014 formațiunile de dreapta din România trebuie să aibă o listă comună de candidați, sub sigla PPE.

"În alegerile europarlamentare trebuie avută în vedere o platformă unică de dreapta, cu susținerea PPE. PPE este singurul partid de dreapta din Parlamentul European", a declarat Moisescu, într-o conferință de presă, citat de Mediafax.

El a adăugat că salută ideea exprimată recent de președintele Forței Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu, privind necesitatea coagulării acestei platforme de dreapta la europarlamentare.

Moisescu a reiterat că IRL este deschisă discuțiilor cu orice formațiune de dreapta, inclusiv PDL și Mișcarea Populară, însă întrebat dacă organizația sa va accepta să susțină candidaturile Monicăi Macovei sau Elenei Băsescu, el a spus că nu poate da un răspuns acum, însă întrebarea este "foarte bună".

Liderul IRL a arătat că și la alegerile prezidențiale IRL poate sprijini un anumit candidat de dreapta, adăugând că dacă activitățile fundației se vor diversifica și va avea un număr semnificativ de membri, nu este exclusă nici înființarea unui partid.

Pe de altă parte, Moisescu a recunoscut că în ultimele trei săptămâni de la lansarea IRL nu au existat discuții cu niciuna dintre formațiunile de dreapta privind colaborări viitoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.149 secunde