Instituțiile MAI, pregătite pentru vacanța de 1 Decembrie

203
Instituțiile MAI, pregătite pentru vacanța de 1 Decembrie - prefect-1668690262.jpg
Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coşa, a convocat astăzi, 17 noiembrie a.c., în sala Aula Bibliotecii Județene „I.N. Roman” Constanța, o nouă ședință a Colegiului Prefectural. La întâlnire au luat parte toate instituțiile care intră în componența Colegiului, iar prezentări au fost realizate de structurile MAI teritoriale, referitor la măsurile luate pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, în perioada vacanței de 1 Decembrie.

Astfel, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța va adapta activitățile specifice, în funcție de locurile cu potențial de aglomerare, în proximitatea lăcașelor de cult și în zonele turistice și de agrement.

În perioada 30.11 – 04.12.2022, polițiștii constănțeni vor fi angrenați în număr mediu de peste 190 de forțe, dintre care 135 de agenți de ordine publică, peste 35 de agenți de poliție rutieră și 20 de alte forțe. De asemenea, vor fi utilizate o medie zilnică de peste 100 de mijloace, respectiv peste 75 de mijloace de ordine publică, 15 de poliție rutieră și 10 alte forțe.

În această perioadă, specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul ISU „Dobrogea” Constanța vor intensifica acțiunile de control, inclusiv la Mănăstirea Sf. Andrei, unde este așteptat un număr mare de credincioși. De asemenea, controale de prevenire vor fi efectuate și în amenajările temporare în care se vor organiza evenimente publice, dar și în cluburile și restaurantele din județ. Pe întreaga durată a vacanței vor fi executate controale pe timp de zi, dar și pe timp de noapte, efectuate de 6 echipe de control formate din câte doi inspectori de prevenire.

De asemenea, pentru gestionarea situațiilor de urgență, inspectoratul este pregătit să intervină zilnic cu 36 de autospeciale, 11 ambulanțe și 200 de cadre din cele 10 subunități. Totodată, cu ocazia Zilei Naționale, inspectoratul va participa la manifestările oficiale cu 13 mijloace tehnice și un pluton reprezentativ format din 18 subofițeri și un ofițer.

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța va gestiona mai multe evenimente publice, în perioada de referință, cum ar fi asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării sărbătorii religioase a Sfântului Apostol Andrei, în localitatea Ion Corvin, asigurarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfășurării festivităților prilejuite de sărbătorirea Zilei Naționale a României, dar și asigurarea măsurilor de ordine publică la partida de fotbal Farul Constanța – FC Botoșani.

Numărul total de forțe dislocate pentru acțiunile din perioada 30.11. – 04.12.2022 va fi în dinamică, iar media zilnică va fi de 140 de jandarmi ai GJM „Tomis” Constanța.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța au transmis că vor participa la asigurarea ordinii publice în zonele în care vor avea loc mai multe manifestări cultural-artistice, cum ar fi concertul organizat în Piața Ovidiu, cu ocazia sărbătorii de Sf. Andrei. De asemenea, personalul IJJ Constanța va participa la paradele militare/manifestările publice specifice.

În perioada de referință vor fi intensificate activitățile de cercetare pentru prevenirea faptelor antisociale și aplicarea imediată a măsurilor pentru stoparea acestora, iar jandarmii constănțeni vor desfășura și activități în cooperare cu agenții din IPJ Constanța, pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, la Mănăstirea Sf. Andrei, în municipiul Constanța și în alte zone cu potențial de aglomerare. Media zilnică de jandarmi ai IJJ Constanța angrenați pentru acțiunile specifice este de 120.

La nivelul Gărzii de Coastă, vor fi luate măsuri de intensificare a activității specifice pentru menținerea fluidității fluxului de persoane și autovehicule în punctele de trecere a frontierei de stat din județul Constanța: PFT Vama Veche, PTF Negru Vodă, PTF Ostrov, PTF Dobromir și PTF Lipnița.

În acest sens, Garda de coastă va acționa zilnic cu aproximativ 190 de polițiști de frontieră și 35 de mijloace de mobilitate terestră și navă, în punctele de trecere a frontierei și pentru supravegherea frontierei.

„Structurile Ministerului de Interne au o mare responsabilitate în perioade aglomerate, iar modul în care acestea acționează, de fiecare dată, ne aduce un plus de siguranță. Printr-o organizare fără cusur și mult profesionalism, vom avea parte de minivacanță lipsită de incidente, pentru că obiectivul principal este ca oamenii să se simtă protejați și să se bucure de zilele libere, pe care le merită cu prisosință.

"În acest Colegiu Prefectural am avut ocazia să arătăm și cursanților din programul postuniversitar Top Management Afaceri Interne, derulat de Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, cum se desfășoară o astfel de ședință, care sunt provocările și cum le gestionăm, la nivelul județului Constanța. Participanții la curs - ofițeri superiori cu funcții de conducere în MAI, reprezentanți ai instituțiilor de apărare sau alți specialiști care ocupă funcții asimilate înalților funcționari publici/demnitarilor – au apreciat modul în care se realizează comunicarea și cooperarea interinstituțională”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5331 secunde