Investiții de milioane de euro în Murfatlar

629
Investiții de milioane de euro în Murfatlar - lucraricanalizaremurfatlarcopy-1310760254.jpg

Extinderea sistemului de canalizare în orașul Murfatlar și reabilitarea siste-mului de alimentare cu apă în satul Siminoc este unul din cele mai ample proiecte ale primarului Gheorghe Cojocaru.
Proiectul "a luat viață", după ce edilul orașului Murfatlar s-a implicat în obținerea fondurilor necesare pentru demararea lucrărilor. Drept urmare, proiectul a obținut finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Valoarea totală este de 79 miliarde de lei vechi, Compania Națională de Investiții contribuind cu 80%, iar Primăria Murfatlar cu 20%.
În acest context, zi de zi, zeci de muncitori lucrează pe străzile celor două localități pentru a finaliza până la sfârșitul anului cele două lucrări.
Astfel, se vor construi 12,5 kilometri de rețea nouă de canalizare și trei stații de pompare, acestea urmând să asigure posibilitatea racordării tuturor gospodăriilor și agenților economici la rețeaua de canalizare.
De asemenea, în satul Siminoc se vor executa 11,7 kilometri de rețea nouă de apă, cinci kilometri de coloană de aducțiune fiind înlocuiți, iar puțul și rezervorul de apă vor fi modernizate.
Potrivit primarului Gheorghe Cojocaru, lucrările prevăd doar rețeaua publică, adică conducta principală, branșamentele fiind obligația proprietarilor.
El a precizat că instituția pe care o reprezintă pune la dispoziția locuitorilor ramificația și țeava, ei fiind nevoiți să-și efectueze racordul până la limita proprietății deoarece, în scurt timp, se vor începe și lucrările de asfaltare a străzilor.
"Este mult mai bine ca lucrările care cad în sarcina proprietarului să fie efectuate înainte de a începe lucrările de asfaltare, deoarece costurile vor fi mult mai mari după aceea, cam 1.000 de euro de proprietate. Mai exact, dacă oamenii nu-și efectuează acum racordul, ulterior va fi mai greu deoarece lucrările de amenajare a străzilor au garanție din partea constructorului, costurile fiind mai apoi foarte mari, incluzând proiectul special pentru racordul la RAJA și autorizații de intervenții pe domeniul public cu refacerea asfaltului pe cheltuiala oamenilor", a declarat primarul Gheorghe Cojocaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3577 secunde