Iohannis - consens politic privind bugetul Apărării

85
Iohannis - consens politic privind bugetul Apărării - iohannisconsens-1421076515.jpg
Președintele Klaus Iohannis a declarat, ieri, după primele consultări cu partidele parlamentare din mandat, că a propus pentru prima dată în 25 de ani de la Revoluție, încheierea unui acord asumat de întreg spectrul politic, pentru domeniul Apărării și că a obținut consensul în acest sens.

Președintele a anunțat că a încheiat primele consultări cu partidele parlamentare de la preluarea mandatului său de președinte, arătând că a considerat ca necesar ca prima temă pe care să o supună dezbaterii să fie cea a "consensului politic pentru asigurarea unei finanțări corecte a Armatei, respectiv bugetul Apărării".

"Europa și NATO trebuie să facă față celei mai mari provocări de securitate de la încheierea Războiului Rece. Pentru prima dată, un stat apelează la forță pentru a redesena granițele. Toate aceste lucruri grave se întâmplă lângă frontiera noastră și nu pot fi ignorate", a spus președintele, citat de Mediafax.

Iohannis a arătat că, deși suntem membru al NATO, "lucrul acesta nu înseamnă că trebuie să stăm și să așteptăm ca alții să ne asigure securitatea, plătind din bugetele țărilor proprii, pentru noi".

"Avem datoria să tratăm cu maturitate situația din regiune și să arătăm că suntem o națiune responsabilă", a mai afirmat Klaus Iohannis, adăugând că a considerat necesar să se asigure finanțarea necesară Armatei române, pentru a putea beneficia de fondurile necesare pentru pregătire și pentru înzestrare cu tehnică modernă. De asemenea, președintele a declarat că "a obținut consensul necesar pentru ca bugetul alocat Apărării să atingă nivelul de 2% din PIB în 2017".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5295 secunde