Iohannis: "Solicit clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul pe numele lui Kovesi"

318
Iohannis:

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a solicitat, ieri, Secției de investigare a infracțiunilor din justiție clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele fostului procuror-șef al DNA Laura Codruța Kovesi.


"Prioritatea zero a tuturor celor care au responsabilități în statul român, indiferent de funcțiile pe care le ocupă, trebuie să fie protejarea și consolidarea statului de drept. Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației în ceea ce privește dosarul deschis pe numele doamnei Laura Codruța Kovesi, conducerea acestei secții având o imensă răspundere în acest sens", se arată într-un comunicat de presă transmis, ieri, de Administrația Prezidențială.


Șeful statului subliniază că Secția specială pentru anchetarea magistraților nu trebuie sub nicio formă să fie un instrument politic de anchetă și intimidare a magistraților și procurorilor. El amintește că a contestat încă de la început înființarea unui astfel de organism.


"Majoritatea PSD-ALDE a ignorat cu bună știință toate aceste avertismente, astfel că această secție specială, în acest moment, funcționează. Tot această majoritate, printr-o serie de modificări nocive ale legilor justiției, este direct responsabilă pentru generarea conflictului care există acum în rândul magistraților. PSD-ALDE a construit de la bun început un discurs anti-justiție și a făcut demersuri concrete pentru revocarea din funcție a procurorului-șef al DNA și a procurorului general al României, mai nou, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție reclamând, de asemenea, presiuni și interferențe", a mai adăugat șeful statului.


El punctează că lupta anticorupție va continua în România, în ciuda oricăror eforturi agresive ale celor care își doresc să controleze justiția și să îngenuncheze statul de drept. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4831 secunde