Ionuţ Stroe: "Coaliţia nu a discutat despre majorarea salariului minim sau a pensiilor"

355
Ionuţ Stroe:
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a infirmat faptul că în coaliţie s-ar fi discutat despre mărirea salariului minim pe economie sau a pensiilor, dar a subliniat că PNL lucrează la astfel de propuneri, însă trebuie însoţite de un calcul bugetar.

„Pe agenda coaliţiei nu a existat o discuţie legată de mărirea salariului minim pe economie sau de o eventuală mărire a pensiilor. Dar aceste cheltuieli firesc este să fie însoţite de un calcul bugetar, de o disponibilitate prezentată în cadrul coaliţiei de către ministrul de Finanţe şi de o decizie. PNL lucrează la astfel de propuneri, pe care le vom avansa, dar am ales să le prezentăm în cadrul coaliţiei”, a afirmat Stroe, marţi, într-o conferinţă de presă.


Potrivit lui Stroe, faptul că se iau măsuri sociale în momente de criză globală reprezintă un lucru care ţine de bunul-simţ şi de un anume sentiment de solidaritate cu cei afectaţi direct, categoriile vulnerabile.

„Sunt ferm convins că orice partid îşi permite un salariu minim pe economie la o cotă cât mai ridicată. Sunt ferm convins că toate partidele îşi doresc mărirea pensiilor, dar aceste lucruri, evident, trebuie să fie în directă relaţie cu posibilităţile economice şi cu bugetul pe care-l gestionăm în momentul de faţă”, a adăugat Stroe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5813 secunde