Italienii vor să ajute România în procesul de aderare la Schengen

1933
Premierul Emil Boc a avut ieri o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților din Italia, Gianfranco Fini, în timpul căreia oficialul italian i-a transmis primului ministru că țara sa este pregătită să ajute România în procesul de aderare la Schengen, dată fiind expertiza Italiei.
Un alt subiect de discuție a fost cazul celor circa două milioane de români care "sunt legați de Italia", fie pentru că muncesc și locuiesc acolo, fie că lucrează în societățile cu capital italian din România. "Este vorba de o relație unică, atât pentru România, cât și pentru Italia. Sperăm că Italia va proceda cât mai curând la liberalizarea pieței forței de muncă pentru cetățenii români, urmând modelul Spaniei", a afirmat premierul Emil Boc, în cadrul întrevederii.
Nu în ultimul rând, cei doi oficiali au discutat și despre relațiile economice și politice dintre România și Italia, care urmează să fie consolidate în cadrul summit-ului interguvernamental româno-italian, programat pentru începutul anului 2011, la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4045 secunde