Judecătorii au respins cererea de înregistrare a partidului "Mișcarea Populară"

143

Articole de la același autor

Magistrații Curții de Apel București au decis, vineri, că grupul politic condus de Traian Băsescu se va numi, în continuare, Partidul Mișcarea Populară și nu Mișcarea Populară așa cum solicitase fostul șef al statului.


Curtea de Apel București a admis apelul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București și a respins cererea de înregistrare a partidului "Mișcarea Populară".


Tribunalul București a admis pe 15 decembrie 2015 cererea de acordare a personalității juridice Mișcării Populare conduse de Traian Băsescu și înregistrarea formațiunii în registrul partidelor politice.


Cererea de înregistrare a fost depusă la tribunal pe data de 2 noiembrie 2015, membrii fondatori ai partidului fiind Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu și Dorel Onaca.


Fostul președinte Traian Băsescu a propus pe 10 octombrie 2015 la Colegiului Național al PMP, ca Partidul Mișcarea Populară să se numească doar Mișcarea Populară, afirmând că în această formațiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluții pentru România.


"Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie să fie un Congres de relan-sare a partidului, pe de-o parte, și care să aibă și semnificația lui în schimbarea denumirii, care mie nu îmi place că este PMP. Sigur, vă consult și pe voi, cred că Mișcarea Populară este suficient, lăsând electoratului posibilitatea să opteze. Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta", a declarat fostul președinte Traian Băsescu.


Traian Băsescu a afirmat că România nu trebuie guvernată în funcție de doctrine, ci de priorități, lucru care se întâmplă în majoritatea statelor europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1163 secunde